Arkivnyhed - kan være forældet

Københavns hjemløsebyggeri er en succeshistorie

12.11.2013
Som en del af Hjemløsestrategien har København haft målet at skaffe 240 boliger/pladser til hjemløse borgere. Det mål er nået til fulde, da der nu er etableret 317 boliger/pladser. Det svarer til at målet er nået med 132 procent

Senere opjusterede København selv målet til at være 374 boliger/pladser. Og det nye mål er nået med 91 procent. Det mener Socialborgmester Mikkel Warming, at København kan være godt tilfreds med."Vi har bygget langt mere, end vi først forventede, og når vi nu sender penge retur, så er det, dels fordi vi har løst opgaven billigere end forventet, og dels fordi at nogle af pengene kun dækkede byggeri og ikke drift. Hvis vi byggede de boliger, uden at der er penge til service og hjælp til de hjemløse borgere, så ville boligerne stå tomme, og det er spild af skattekroner," siger Mikkel Warming", Socialborgmester, Enh.

En socialdemokratisk kandidat til Borgerrepræsentationen er utilfreds med, at København på den måde sender 73 mio. kr. retur til Socialministeriet, da hun mener, at der burde være bygget mere for pengene. Til det siger Mikkel Warming:

"Vi har faktisk haft en række forslag til byggeprojekter inde til godkendelse, men de er blevet afvist af ministeriet. Nu er pengene tilbage i en pulje, der er målrette de hjemløse. Pengene er altså ikke spildt, og vi kan søge dem igen, hvis vi bliver enige om nogle holdbare projekter," siger han.