Arkivnyhed - kan være forældet

Københavns historie samler over 20.000

27.06.2014
Festsalen på Københavns Rådhus var i går fyldt af flere hundrede medlemmer af Facebookgruppen Gamle København, der på bare to år er vokset til over 20.000 medlemmer.

Facebookgruppen Gamle København deler, drøfter og diskuterer historiske billeder fra København. Det eneste krav til billederne er, at de skal være mindst 30 år gamle.

 

Med arrangementet på rådhuset fejrede Københavns Stadsarkiv de mange mennesker, der hver dag skaber engagement om vores bys historie til glæde for os alle.

 


Frivillige skriver historie

 

Københavns Stadsarkiv har en tradition for at inddrage borgerne i at skabe online ressourcer til glæde for flere. Arkivet har fx. sammen med frivillige skabt mulighed for online at søge efter samtlige københavnere mellem 1890 og 1923 i ’Politiets Registerblade’. Stadsarkivet har desuden indsamlet erindringer blandt københavnere siden 1960’erne.

 

Christian Shannon er administrator for Gamle København. Gruppens succes og omfang er kommet bag på ham, og så alligevel ikke: 

 

”Det er ligesom oppe i tiden at kigge tilbage i denne globaliseringstid vi lever i. Samtidig er det også uforpligtende at deltage i gruppen – da man bare kan nyde og byde ind med sin viden om et givent emne,” siger han. 

 

For Stadsarkivar Kristian Bak er det fantastisk at kunne byde Gamle København velkommen på Rådhuset: 

 

”De ’Gamle Københavnere’ har bekræftet mig i, at interessen for Københavns historie er stor og levende. Stadsarkivet arbejder derfor på, at endnu mere historisk materiale fra arkivet bliver digitaliseret. Jeg tror på, at jo mere vi ved om vores bys historie, des bedre bliver vi til at passe på byen og hinanden”.

 


Links:

Gamle København på Facebook 

Københavns Stadsarkiv