Arkivnyhed - kan være forældet

Københavns første mangfoldighedsplejehjem byder indenfor

24.10.2013
Peder Lykke Centret er Københavns første mangfoldighedsplejehjem til mennesker med forskellig etnisk baggrund, religion og sprog.

Ældre københavnere er forskellige og har levet forskellige liv. Det kan de forsætte med, også når de flytter på plejehjem. På et mangfoldighedsplejehjem bor beboere med forskellig etnisk baggrund, sprog og religion sammen. Der er både beboere med dansk og anden etnisk baggrund. 

Når Peder Lykke Centret holder åbent hus mandag 28. oktober, bliver det fra kl. 11-16 muligt at få svar på spørgsmål om alt fra mad til religion. Dagen krydres med musik fra forskellige lande og retter fra alle verdenshjørner.

Der er rundvisninger, hvor gæsterne kan se, hvordan boligerne ser ud, og hvad resten af huset byder på. Man kan også hilse på nogle af de nuværende beboere, der foruden Danmark kommer fra bl.a. Italien, Marokko og Filippinerne. Endelig kan man opleve mangfoldigheden af aktiviteter på Peder Lykke Centret, som foruden plejehjemmet består af et aktivitetscenter og en daghøjskole, hvor der bl.a. dyrkes yoga, slægtsforskning og andre kreative aktiviteter.

- På Peder Lykke Centret er der plads til alle, uanset baggrund. Det er vigtigt for os, at både nuværende og kommende beboere så vidt muligt kan fortsætte med at leve, som de plejer – også når det gælder religion, højtider og interesser, siger centerchef, Mette Olsen, der håber, at mange vil lægge vejen forbi til Åbent Hus.

På dagen er der smagsprøver på tyrkiske baklava, græske dolmades og indiske naan brød, og musikalsk lyder programmet på russisk kor, swing og en særlig overraskelse

Se invitation på dansk, urdu, farsi, arabisk, engelsk, mandarin, tyrkisk, somalisk, bosnisk, kroatisk eller serbisk 

Læs mere om mangfoldighedsplejehjemmet på dansk.

PROGRAM for åbent hus mandag 28. oktober kl. 11-16
Peder Lykke Centret, Peder Lykkes Vej 63-65, 2300 København S. Telefon 32 34 43 18

11:00 Dørene åbner
11:15 Velkomst ved bestyrelsesformand Susanne Borch
13:00 Tale ved sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen
13:30 Musikalsk overraskelse
14:00 Foredrag om ”Københavns indvandrerhistorie” ved Jens Stokholm
15:30 Marthas Darlings synger
16:00 Tak for i dag ved centerchef Mette Olsen

Rundvisninger hele dagen

Se hele programmet