Arkivnyhed - kan være forældet

Københavns Bordtennisklub er årets idrætsforening

10.12.2012
  • ""
Valget af Årets Idrætsforening i København er faldet på Københavns Bordtennisklub. En markant medlemsfremgang og en satsning på både bredden og eliten har været afgørende for valget. Prisen på 25.000 kr. vil blive overrakt til klubben på torsdag af kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V).

Prisen som Årets Idrætsforening uddeles hvert år af Københavns Kommune og gives til ”en københavnsk idrætsforening, der i årets løb har ydet en afgørende indsats for at fremme foreningsidrættens betydning for og vilkår i Københavns Kommune.”

Og valget er altså faldet på Københavns Bordtennisklub, som gennem de sidste år har været igennem en rivende udvikling. Antallet af medlemmer har aldrig været større, og især de unge strømmer til klubben. Klubben er en meget synlig aktør i København og samarbejder både med offentlige institutioner og andre klubber. Og de sportslige resultater er i top, i 2012 vandt de bl.a. guld ved DM, både for herre- og damehold.

”Det har ikke været et nemt valg, for der er mange gode idrætsforeninger i København, som fortjener at blive anerkendt. Men jeg er meget glad for at kunne overrække prisen til Københavns Bordtennisklub, da den har arbejdet målrettet for at blive en ’hel klub’, som dyrker og styrker både bredden og eliten. Jeg vil gerne sige et stort tillykke til alle i Københavns Bordtennisklub – og tak til alle de ildsjæle, der hver dag arbejder for at gøre foreningslivet i København så enestående og attraktivt,” siger kultur- og fritidsborgmester, Pia Allerslev.

Prisen overrækkes torsdag den 13. december klokken 16.30 på klubbens hjemmebane, Remisen, Blegdamsvej 132, 2100 København Ø.

De seneste otte års prisvindere er:2011: Rugbyklubben CSR/Nanok

2010: Copenhagen Spinderiet Floorball Club

2009: FC Damsø Kvindefodbold

2008: Arbejdernes Tennis Klub (ATK) og CPH Beach

2007: Fremad Valby og Grøndal EV (volley)

2006: Københavns Roklub

2005: Amager Volleyball Klub og She Zone

2004: Skøjteklub København og Fægteklubben Trekanten

Spørgsmål kan rettes til:Winnie Brandt Madsen, 3366 2365

Kultur- og Fritidsborgmesteren