Arkivnyhed - kan være forældet

Københavnerne står i kø for at blive lægdommer

30.03.2015
  • ""
Langt flere personer, end Kultur- og Fritidsforvaltningen havde turdet håbe på, har meldt sig som ansøgere til at blive lægdommer.

Det er væltet ind med ansøgere, siden Københavns Kommune begyndte at annoncere for hvervet som lægdommer i februar. På rekordtid har hele 2200 københavnere meldt sig på banen.

Kultur- og Fritidsforvaltningen har gjort en særlig indsats for at sprede budskabet – blandt andet gennem sociale medier, informationsmøder, annoncer og på uddannelsesinstitutioner.

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF), som også er formand for valgbestyrelsen, glæder sig over den store interesse:

”Hvervet som lægdommer er en hjørnesten i vores retssamfund. Når så mange københavnere har meldt sig, så vidner det om, at borgerne går op i og værner om vores retssikkerhed.”

Godt spejl af befolkning

Der er brug for 1800 personer på Københavns såkaldte grundliste, som skal sendes til Østre Landsret, som endeligt udvælger de kommende lægdommere. Den rekordstore ansøgergruppe har gjort arbejdet langt lettere end tidligere år, for med så mange ansøgere er der god mulighed for at sammensætte en grundliste, der afspejler den københavnske befolkning.

Fakta:

Lægdommere er personer uden en juridisk uddannelse. De er med til at dømme i en række straffesager. Lægdommerens stemme tæller i ligeså høj grad som den juridiske dommers, og de har samme ansvar for de afgørelser, der træffes. De københavnere, der bliver udtaget som lægdommere, får besked af Østre Landsret i august.

Kontakt

Julie Stemann Monberg

Pressechef
Kultur- og Fritidsforvaltningen
+45 24 98 22 60