Arkivnyhed - kan være forældet

Københavnerne er vilde med e-bogen

03.03.2015
Københavnerne downloader e-bøger som aldrig før.

En måned efter udvidelsen af bibliotekernes digitale samling af e-bøger ”eReolen” - er antallet af udlån og unikke brugere steget voldsomt. 

I januar blev bibliotekernes digitale samling af e-bøger ”eReolen” udvidet med 4.000 nye titler af e-bøger fra de store forlag og med flere populære forfattere. Det kan i den grad ses på antallet af nye digitale lånere i Københavns Kommune. Gruppen af e-lånere er i løbet af årets to første måneder steget med 69 procent, mens de digitale udlån er øget med 60 procent. 

Københavnerne har i virkelig taget e-bogen til sig, og det glæder kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF):

”Det er vigtigt, at bibliotekerne har øje for københavnernes ønsker. Derfor glæder det mig, at vi har ramt plet i forhold til den store og voksende gruppe af biblioteksbrugere, der efterspørger e-bøger. eReolen er et glimrende supplement til det almindelige udlån af fysiske bøger,” siger borgmesteren. 

Bliv e-låner med NemID

Som noget nyt er det blevet muligt at oprette sig digitalt som e-låner, hvor det før krævede et fysisk fremmøde. For digitalt at blive tilmeldt som e-låner skal man tilgå linket ”Ny låner?” på www.bibliotek.kk.dk. Derefter logges der på med NemID, hvor der skal indtastes e-mail og vælges en pinkode. Brugeren modtager efter 1-2 arbejdsdage en mail, der bekræfter, at man er blevet oprettet.

Fakta om eReolen:

  • E-bøger kan læses på Android eller iOS tablets og smartphones ved at downlade eReolen som app på eReolens hjemmeside ereolen.dk. Der kan også streames fra www.ereolen.dk ved hjælp af en almindelig browser.
  • eReolen har siden november 2011 været folkebibliotekernes fælles e-bogstjeneste. 
  • I eReolen er der nu adgang til mere end 9.000 e-bøger og mere end 4.500 netlydbøger fra store og mindre forlag, som fx Gyldendal, Lindhardt & Ringhoff og Tellerup.
  • I København kan man låne 3 e-bøger og 3 lydbøger om måneden. Der arbejdes i foråret på at åbne for flere udlån.