Arkivnyhed - kan være forældet

Københavnere meget tilfredse med idræt

25.02.2013
Trods Københavns mangel på idrætsfaciliteter er københavnske motionister yderst tilfredse. Ny undersøgelse viser, at københavnerne er gladere end nogensinde for kommunens idrætstilbud. Også biblioteker og kulturhuse scorer topkarakterer blandt københavnerne.

Nye tal rammer nu en pæl gennem myten om, at København forsømmer sine sportsglade borgere. Faktisk viser det sig nu, at de københavnske motionister er så tilfredse med mulighederne i hovedstaden, at de ligger øverst på topscorerlisten for hele landet i deres bedømmelse af kommunens idrætstilbud.

En ny undersøgelse fra Kultur- og Fritidsforvaltningen i København viser nemlig, at hele 94 pct. af brugerne på 26 idrætsanlæg i København er tilfredse med mulighederne for at dyrke f.eks. svømning, fodbold og badminton. Det er en stigning på to procentpoint siden 2010.

”Det glæder mig, at københavnerne er så godt tilfredse – og at deres tilfredshed oven i købet vokser. Det sidste hænger uden tvivl også sammen med, at vi har gennemført en storstilet renovering af vores idrætsanlæg. Nu oplever folk effekten af det – og samtidig kan vi også notere os en meget høj tilfredshed hos brugerne af vores nyeste faciliteter som fx Bellahøj Svømmestadion, Dansekapellet og Valby Vandkulturhus,” siger kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V)

Hun understreger, at de positive tal ikke må blive en sovepude:

”Vi har stadig et stort efterslæb på idrætsområdet og skal vedholdende satse på at få bygget flere svømmehaller og idrætsfaciliteter,” siger hun.

De medvirkende i undersøgelsen har bl.a. svaret på spørgsmål om rengøring, badeforhold, banernes standard, personalet og åbningstider.

Undersøgelsen viser også, at tilfredsheden med byens 20 biblioteker og 18 kulturhuse ligeledes er meget høj. 96 pct. af de adspurgte er tilfredse med bibliotekerne, mens tallet for kulturhusene er 91 pct.

Undersøgelsen omfatter 5.859 brugere af i alt 64 kommunale institutioner.

Flere oplysninger: Presse- og kommunikationschef Erik Bjørn Møller 5152 3855