Arkivnyhed - kan være forældet

København vinker farvel til P-billetten

09.02.2016
P-billetten bliver fremover digital. Få et overblik over processen og hvad det betyder for dig.

Fremover slipper du som bilist i København for at holde styr på P-billetten, uanset om du betaler via en parkerings-app på mobilen eller i en parkeringsautomat. Københavns Kommune indfører nemlig en ny digital betalingsløsning i alle byens betalingszoner, som skal gøre det lettere og mere fleksibelt at betale for parkering i hovedstaden.

Bilister skal fremover huske nummeret på nummerpladen, når de skal betale – til gengæld slipper de for at holde styr på P-billetten. Den nye betalingsløsning betyder også, at halvdelen af byens P-automater bliver udskiftet med infostandere, som ud over at informere om betalingsreglerne i zonerne også guider bilisterne til digital betaling via mobilen. Den anden halvdel af P-automaterne bliver ombygget, så de fortsat kan håndtere betaling med kort og kontanter. Fælles for begge betalingsmetoder er, at man ikke længere skal tilbage og lægge en P-billet i forruden, da betalingen registreres digitalt.

Hvis du derimod vælger at bruge mobilbetaling, har du mulighed for at ændre sluttidspunktet. Det betyder, at du kun betaler for den tid, du holder parkeret, og du behøver ikke gå tilbage til bilen for at forlænge tiden. I dag bliver mellem 30-35 pct. af den betalte parkeringstid i Københavns Kommune betalt via mobiltelefonen.

Københavns Kommune har udviklet en videoguide, der skal hjælpe borgere på vej med den nye løsning, ligesom der vil være skilte og p-vagter i områderne i takt med udrulningen, som kan hjælpe med at guide vej til de nye løsninger. I vinterferien i uge 7 kommer der ekstra fokus på overgangen til digital parkering. Her vil p-vagterne bl.a. uddele p-tærter og ”nummerhuskere” til bilisterne, ligesom der bliver sat plakater op rundt omkring i byen og omdelt postkort på cafeerne.

De nye digitale betalingsautomater vil blive indført bydel for bydel i København i løbet af februar og marts med start i middelalderbyen d. 9. februar 2016 (se kort).

Læs mere om de nye digitale ændringer på kk.dk/parkering – under ’Farvel til P-billetten’