Arkivnyhed - kan være forældet

København vinder øko-pris for ældremad

07.03.2016
Københavns Kommune bliver hædret for at have over 60 procent økologi i maden på plejehjem og i hjemmeplejen

Mandag d. 7. marts fik Københavns Madservice, der dagligt leverer mad til omkring 2500 ældre københavnere i eget hjem eller på plejehjem, tildelt sølvudgaven af Det Økologiske Spisemærke. Det skete på madfestivalen Foodexpo i Herning, hvor Økologisk Landsforening overrakte prisen.

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, der driver Københavns Madservice, får øko-prisen, fordi maden til de ældre altid består af mindst 60 procent økologi.

Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) er glad for prisen og den store stigning i økologi.

- De ældre har krav på sund, frisk og lækker mad, og her spiller økologi en vigtig rolle. God mad er godt for både sundheden og livskvaliteten, så jeg er rigtig glad for, at vi nu bruger endnu flere økologiske råvarer, siger hun.

Økologi er ikke dyrere

For at øge økologien i kommunen har Københavns Madservice gennemgået hele listen af fødevarer og – hvor det var muligt – erstattet ikke-økologiske varer med billige, økologiske løsninger af god kvalitet. For eksempel laver man nu supper kun af friske grøntsager og koger fond til sovs af økologiske ben i stedet for at bruge bouillon. 

Trods myten om at økologi er dyrt, har de flere økologiske råvarer har ikke kostet kommunen flere penge. De økologiske løsninger er alle fundet inden for budgettet.