Arkivnyhed - kan være forældet

København vil have god stil på cykelstierne

23.03.2015
Langt størstedelen af cykelfolket i København føler sig trygge på byens cykelstier.

Der er dog stadig plads til forbedringer, og derfor skal en ny kampagne sørge for bedre adfærd og større hensyntagen på asfalten.

Trygheden er historisk høj på det københavnske cykelnet. Alligevel er nøglen til at få endnu flere i sadlen at højne trygheden, og derfor sætter Københavns Kommune nu gang i en kampagne for at få endnu flere til at udvise god stil på cykelstierne. Der skal blandt andet sættes fokus på at give tegn i trafikken, at huske at se sig tilbage, hvis man skal overhale samt konfliktsituationer ved busstoppesteder. Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) er glad for det nye initiativ:

-Med så mange cyklister i København er det nødvendigt at tænke på andre end sig selv, når man skyder genvej gennem byen. At huske at se sig tilbage eller at give tegn, når man skal dreje er jo i virkeligheden kun et spørgsmål om gode vaner, så nu giver vi cyklisterne en hjælpende hånd med at huske de gode manerer i trafikken, siger Morten Kabell.

Forud for kampagnen fik københavnerne mulighed for at dele deres oplevelser fra cykelstierne med kommunen på Facebook, og interessen for at give et tip til medtrafikanterne var stor. Over 900 kommentarer og næsten 6000 likes blev det, og især det at give tegn, orientere sig inden overhaling og at holde til højre var topscorere, da forslagene blev gjort op. Faktisk er opslaget til dato det mest interagerede nogensinde på kommunens Facebookside.

-Det er jo herligt med så meget engagement fra københavnerne, og det viser jo bare, hvor populær cyklen er her i byen. At cykle i København er ikke bare en måde at komme fra a til b på, det er en livsstil. Nu tager vi alle de gode input med i vores arbejde, og forhåbentlig bliver det fremover endnu mere trygt at færdes på vores cykelstier, samtidig med at flere tager cyklen til sig, lyder det fra Morten Kabell.

Efter politikernes godkendelse skal det indledende arbejde nu tage sin begyndelse. Indsatsen vil som udgangspunkt køre i to spor. Det ene vil fokusere på stedspecifikke nedslag i cykeltrafikken, som skal reducere konflikter og utryghed skabt af fx manglende tegngivning og uopmærksomhed ved overhaling. Her vil der blive fokuseret på konkrete og handlingsanvisende tiltag på stedet. Det andet spor vil være en kampagneindsats, der dækker hele byen. Her vil københavnerne endnu en gang blive inddraget, blandt andet via Facebook.

Målet med kampagnen er blandt andet en mere hensynsfuld cykelkultur med færre utryghedsskabende konfliktsituationer.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.