Arkivnyhed - kan være forældet

København skyder stor anti-voldtægtskampagne i gang

07.04.2015
  • ""
Budskabet er klart: Voldtægt er kriminelt - uanset om den, der har været udsat for overgrebet, har flirtet eller drukket for meget.

København skyder stor anti-voldtægtskampagne i gang 

Budskab i ny kampagne er klart: Voldtægt er kriminelt - uanset om den, der har været udsat for overgrebet, har flirtet, klædt sig sexet eller drukket for meget.

Langt de fleste seksuelle overgreb sker blandt personer, der kender hinanden i forvejen. I uge 15 lancerer Københavns Kommune en anti-voldtægtskampagne mod victim blaming i samarbejde med Rigshospitalets Center for Seksuelle Overgreb og Københavns Politi. 

Handling og holdning

Formålet er, at flere voldtægtsramte får mod på at henvende sig til politiet og Center for Seksuelle Overgreb. Derudover er kampagnens formål at bearbejde københavnernes holdning til, at voldtægt skulle være selvforskyldt, såkaldt ’victim blaming’. En ny undersøgelse viser, at hver syvende dansker mener, at voldtægt er selvforskyldt. 

Kampagnen vil nå de unge

Foruden at nå den brede offentlighed og bearbejde holdninger, ønsker kampagnen specifikt at nå unge mellem 15 og 25 år, da problemet er særligt stort blandt denne aldersgruppe.

Kampagnen starter i uge 15 efter påskeferien og kører i de efterfølgende uger. Via plakater, flush ads, postkort/GoCards og en række andre kampagneelementer, kommer budskabet ud til københavnerne på busser, skoler, ungdomsuddannelser/tekniske skoler, Borgerservicecentre, biblioteker, pressen, caféer, fitnesscentre og på de sociale medier.

Kontakt: 

Pressechef Trine Maria Ilsøe, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune. 
Mobil: 30 12 22 76, mail: CL30@suf.kk.dk