Arkivnyhed - kan være forældet

København og Hanoi i samarbejde om grøn byudvikling

20.09.2013
  • ""
Overborgmester Frank Jensen og Vietnams præsident Truong Tang Sang underskrev fredag en samarbejdsaftale om bæredygtig byudvikling.

Af Sven Fechner Foto: Hasse Ferrold

Fredag den 20. september, kunne overborgmester Frank Jensen byde Vietnams præsident Truong Tang Sang og hans delegation af ministre og borgmestre velkommen på Københavns Rådhus.

Besøget på Rådhuset er led i et tre dages statsbesøg fra Vietnam.

Velkomsten og præsentationen foregik i en afslappet og venskabelig atmosfære. Begge parter udtrykte ønske om et intensiveret samarbejde. Et samarbejde, som bygger på dansk udviklingsbistand og det gode bilaterale samarbejde, der har eksisteret mellem Danmark og Vietnam igennem mange år.

I forbindelse med det vietnamesiske præsidentbesøg underskrev overborgmester Frank Jensen og Hanois borgmester Nguyen The Thao en erklæring om samarbejdet vedrørende bæredygtig byudvikling, et såkaldt Memorandum of Understanding.

Erklæringen er kommet i stand i forlængelse af en partnerskabs-aftale, der blev indgået mellem Danmark og Vietnam i går torsdag.

Hanoi ser blandt andet på Københavns måde at rense spildevand på og hvordan det har været muligt at kunne få en havn, der er så ren, at man kan bade i den. 

"Hanois interesse for Københavns bæredygtige løsninger og vores spildevandrensning er et konkret eksempel på, hvordan København fungerer som et udstillingsvindue for dansk miljø- og energiteknologi. Jeg glæder mig over, at København kan hjælpe danske virksomheder med at få deres løsninger ud til verdens storbyer," siger overborgmester Frank Jensen i en kommentar.

Der er allerede et projekt i gang om at mindske vandspildet i Hanois vandforsyning, som danske virksomheder er involveret i. København Kommune regner med, at den fælles erklæring vil være med til at hjælpe endnu flere danske virksomheder til at levere grønne og energieffektive løsninger til Vietnam.

Efter underskrivelsen af erklæringen tog Præsidentens delegation til renseanlægget Lynetten, hvor gæsterne kunne se, hvordan København håndterer sit spildevand.

Københavns overborgmester ser erklæringen som en måde, hvorpå byen kan bakke op omkring projekter med deltagelse fra danske virksomheder i en af verdens store vækstøkonomier.

Derudover kan erklæringen også bidrage til at styrke relationerne mellem København og Hanoi inden for C40 Cities-samarbejdet.