Arkivnyhed - kan være forældet

København lægger gader til VM Halvmaraton

18.03.2014
Lørdag den 29. marts lægger København endnu engang gader til en stor international sportsbegivenhed, når VM Halvmaraton skydes i gang. 30.000 løbere fra 72 lande forventes at tilbagelægge de godt 21 km, der løber fra Christiansborg over Østerbro, tilbage til Indre By og videre til Vesterbro og Frederiksberg inden løbet igen afsluttes ved Christiansborg.

72 nationaliteter løber sammen

For første gang nogensinde har man fra det internationale Atletik Forbunds side kombineret et VM, bestående af verdens 300 hurtigste løbere, med et motionsløb bestående af 30.000 motionsløbere fordelt på 72 nationaliteter. Der forventes masser af underholdning til løberne og de mange tilskuere – 38 bands underholder langs ruten, der vil være spærret for trafik fra kl. 6 om morgenen til omkring kl. 17, hvor løbet forventes afviklet.

Afspærringer fra morgenstunden til kl. 17

På selve dagen vil det ikke være muligt at parkere eller køre i bil og cykel på selve ruten fra kl. 6 om morgenen, hvor de første afspærringshegn sættes op. Det vil være muligt at krydse ruten på udvalgte steder indtil kl. 12, hvorefter der vil blive spærret for al overgang, indtil de sidste løbere er passeret forbi. Afspærringerne fjernes løbende, således at den første del af ruten vil være til at passere igen fra omkring kl. 14.15, mens den sidste del af ruten først vil være tilgængelig omkring kl. 17.

Parkering 

I tidsrummet fra fredag d. 28. marts kl. 15.00 til lørdag d. 29. marts kl 17 være det muligt at parkere i en tilstødende parkeringszone, hvis man har parkeringslicens til en af de P-zoner, der er berørt af afspærringerne.  Har man ikke en parkeringslicens til en P-zone, der er berørt af ruten, gælder de sædvanlige parkeringsregler. 


Til fods kan du krydse ruten visse steder

Det vil være muligt at krydse ruten til fods under hele løbet via særlige gangbroer ved Nørreport, i Vester Voldgade og på Rådhuspladsen samt via cykelbroen over Åboulevarden og tunnelen ved Østerport Station.

Busser omlægges

Busser der normalt ville krydse ruten omlægges - se hvordan på www.movia.dk – mens Metroen kører som vanligt. Både Kgs. Nytorv og Forum Station ligger indenfor afspærringen.

Se mere om afspærring af trafikken

Se den samlede trafikafspærringsplan og detaljerne om hvordan de enkelte bydele berøres. Trafiksitet opdateres løbende med detaljeret information om trafikale ændringer i forbindelse med IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton.