Arkivnyhed - kan være forældet

København kickstarter Eurovision 2014

17.01.2014
København overtager nu officielt Eurovision værtskabet fra Malmø. Det sker ved et festligt Kick Off på Københavns Rådhus den 20. januar

København overtager d. 20. januar officielt værtskabet af Eurovision Song Contest 2014. Det sker på Københavns Rådhus, når overborgmester Frank Jensen overtager Eurovision-stafetten.

- Vi glæder os til at være værter for Eurovision Song Contest 2014 og til at byde danskerne og resten af verden velkommen til København. Eurovision bliver en kæmpe folkefest for både københavnere og de mange besøgende, der kommer til byen, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Københavns Kommune og Region Hovedstaden er gået sammen om at yde økonomisk støtte til Eurovision.

- Eurovision Song Contest er en af de største enkeltstående events nogensinde i vores region. Det er en fantastisk mulighed for vise verden og Danmark alt det, vi har at byde på i hovedstadsregionen. Vi ved, at de mange tilrejsende fans giver mere arbejde til især hoteller, restauranter og taxachauffører. Derfor ser jeg gerne, at vi lægger os i selen for at tiltrække endnu flere store events til regionen, siger Sophie Hæstorp Andersen (S) regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

DR’s Tine Gøtzsche styrer eftermiddagens aktiviteter i rådhusets festsal, hvor den store nøglering med Eurovision-værtsbyernes kendetegn bliver overrakt til overborgmester Frank Jensen.

Eurovision-stafetten gives videre af sidste års vært og formand for Malmøs kommunalråd, Kent Andersson, og markerer at København nu officielt er Eurovision Song Contest værtsby 2014.

Forberedelserne med at gøre København festklar er i fuld gang, og der vil være masser af folkelige aktiviteter i København både før og under Eurovision. Både på Refshaleøen, hvor showet afholdes, men også i indre by. Her vil en ’Fan Mile’ med masser af aktiviteter strække sig fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv.

Ved Kick Off arrangementet bliver det også afgjort, hvilke semifinaler de deltagende lande skal konkurrere i.

Kontakt: Kommunikationskonsulent Frederikke Møller Kristiansen, Københavns Kommune CA63@okf.kk.dk, tlf.: 24 96 83 01

Pressevagten i Region Hovedstaden: 70 20 95 88