Arkivnyhed - kan være forældet

København kan vente sig flere sydkoreanske turister

12.08.2014
Overborgmester Frank Jensen og Seouls borgmester Won Soon Park underskrev i dag en samarbejdsaftale om turisme.

Forholdet mellem København og Sydkoreas hovedstad, Seoul, er blevet styrket efter overborgmester Frank Jensen i dag underskrev en samarbejdsaftale inden for turisme, kulturudveksling og klimaarbejde med sin sydkoreanske kollega.

”Med aftalen åbner vi op for, at endnu flere sydkoreanske turister kommer til København. Det er i forvejen en af de grupper, som er i hastig vækst. Vi vil også samarbejde om bæredygtige byplanlægning, og Sydkorea er et potentielt vigtigt marked for vores grønne løsninger,” siger Frank Jensen, Københavns overborgmester.     

Sidste år var der 18.000 sydkoreanske turister i København, hvilket dobbelt så mange som for fem år siden. Siden 2008 er antallet sydkoreanske turister vokset støt med 17 procent om året, hvilket er højere andre europæiske storbyer. Samarbejdsaftalen med Seoul vil formentlig betyde at endnu flere sydkoreanske turister vil lægge vejen forbi København.   

”Sydkorea er stadig et nyt marked, men vi ser et spændende vækstpotentiale, som de seneste års overnatningstal understøtter. Vi ser også en række kulturelle fællestræk med Sydkorea, eksempelvis vores designtraditioner, som udgør en oplagt indgangsvinkel til de sydkoreanske rejsende,” siger peter Rømer Hansen, Wonderful Copenhagens udviklingsdirektør.

Ønsker Den lille havfrue til Seoul

Aftalen betyder, at Seoul og København vil styrke det kulturelle samarbejde, og Seoul har udtrykt ønske om at få en kopi af Den lille havfrue opsat i den sydkoreanske hovedstad. Københavns Kommune og Seoul fortsætter nu dialogen om det er muligt.  

Frank Jensen og Won Soon Park kender hinanden fra den internationale klimaorganisation C40, hvor de begge sidder i styregruppen.

Sydkorea er en hurtigt voksende økonomi og er Danmarks tredjestørste eksportmarked i Asien.

For yderligere information kontakt:
Kommunikationsmedarbejder, Kristian Holmelund Jakobsen, 2495 1831, zv6m@okf.kk.dk