Arkivnyhed - kan være forældet

København inviterer it-branchen ned i kloakkerne og op i lygtepælene

26.02.2016
Københavns Kommune vil have Danmark op af den internationale it- rangstige ved at sikre bedre og billigere it-dækning i hele byen.

Københavns Kommune vil nu stille den ledige plads i blandt andet kloakker, lygtepæle og buslæskærme til rådighed for it- og televirksomheder, så de kan lave bedre og billigere it-forbindelser til københavnerne og byens virksomheder. Kommunen vil desuden kunne bruge den digitale infrastruktur til egne formål som fx intelligent trafikstyring, der kan sikre hurtigere afvikling af trafikken på Københavns veje og cykelstier.

Københavns Kommune har torsdag den 25. februar afholdt møde med brancheorganisationen Teleindustrien for at indgå en samarbejdsaftale og sætte gang i arbejdet om at forbedre den digitale infrastruktur i København.

”Vi arbejder for at skabe en bæredygtig og smart by, og jeg synes det er smart at bruge den ledige plads i vores kloakrør, lygtepæle og buslæskærme til noget, der giver udvikling og vækst i København. Det er et godt eksempel på, hvordan det offentlige og private kan arbejde sammen til alles fordel og eksempelvis sikre bedre internet til københavnerne,” siger overborgmester Frank Jensen (S). 

Torsdag den 28. januar godkendte Borgerrepræsentationen projektet, der i samarbejde med relevante virksomheder skal udvikle en effektiv digital infrastruktur i København, som skal dække hele byen ligesom eksempelvis vejnettet og elledninger gør det i dag.

”København er godt i gang med at skabe en bedre by for københavnerne med ny gadebelysning, intelligent styring af trafikken og god information om den kollektive transport. Samtidig vil vi sætte nye standarder for beskyttelsen af personfølsomme oplysninger og københavnernes ret til et privatliv, når vi introducerer ny teknologi. Det skal også være i fokus i vores fremadrettede samarbejde med det private erhvervsliv,” siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

De seneste år er Danmark raslet ned på World Economic Forums liste over verdens bedste it-nationer. Siden Danmark blev udnævnt til nummer 1 i 2009 er det gået ned ad bakke, og i 2015 blev det til en 15.-plads. Den udvikling vil Københavns Kommune nu være med til at vende ved at styrke digitaliseringen og booste i it-branchen i hovedstaden.