Arkivnyhed - kan være forældet

København går nye veje for at skabe almene boliger

11.04.2016
Københavns Kommune bruger for første gang muligheden for at yde grundkøbslån for at sikre flere almene boliger.

Når det store område mellem Islands Brygge metrostation og Amager Fælledvej er færdigbygget, bliver det med plads til knap 100 nye ungdomsboliger i det store byggeprojekt. Det er første gang, Københavns Kommune bruger muligheden for at yde grundkøbslån for at sikre flere almene boliger i landets hovedstad. 
Med en eftertragtet placering tæt på metro, Indre by og Københavns Universitet skal 97 nye ungdomsboliger nok blive en eftertragtet vare på det pressede københavnske ungdomsboligmarked. Projektet er netop godkendt i kommunens Teknik- og Miljøudvalg som en del af det første byggeri i det store projekt på Faste Batteri-grunden.

Ungdomsboligerne er de første almene boliger, som bliver til virkelighed på baggrund af det såkaldte grundkøbslån. Grundkøbslånet er et værktøj, som skal gøre det muligt at opføre almene boliger, hvor grundprisniveauet ellers er så højt, at det ikke ville kunne lade sig gøre. Værktøjet blev lanceret fra Christiansborg sammen med muligheden for at stille krav om 25 pct. almene boliger i nye lokalplaner. I øjeblikket arbejder regeringen dog for at fjerne muligheden for at stille krav om 25 pct. almene boliger i nye lokalplaner.