Arkivnyhed - kan være forældet

København fraråder ikke længere færdsel i de grønne områder

30.10.2013
Oprydningsarbejdet i parker, kirkegårde og naturområder efter stormen i mandags er nu ved at være afsluttet.

Oprydningsarbejdet i parker, kirkegårde og naturområder efter stormen i mandags er nu så langt, at Københavns Kommune fra kl. 15 ikke længere generelt fraråder færdsel i de grønne områder. Dog er der fortsat lokalt afspærringer eller skilte om at færdsel frarådes, som skal respekteres.

Københavns parker, kirkegårde og grønne områder er stadig mærket efter stormen i mandags, der har efterladt adskillige væltede træer og knækkede grene. Det fik i går Københavns Kommune til at fraråde færdsel i de grønne områder, og kommunens driftsfolk har arbejdet på højtryk med at rydde op. 

”Vi fraråder ikke længere færdsel i grønne områder generelt, men der er fortsat mange steder, hvor væltede træer eller knækkede grene kan udgøre en sikkerhedsrisiko. Derfor har vi lokalt sat afspærringer eller skilte op, der fraråder færdsel, og det beder vi alle respektere. Samtidig er det stadig vigtigt at se sig lidt ekstra godt for,”  siger Nikolaj Hvingtoft Hansen, områdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen.  

Det foreløbige estimat er, at stormen har væltet mellem 350 og 450 træer i parker, naturområder og kirkegårde. De hårdest ramte områder er typisk Københavns naturområder som Utterslev Mose, Amager Fælled og Ryvangens Naturpark. Desuden er Vigerslevparken, Fælledparken og Vestre Kirkegård meget medtaget af stormen. Alle kirkegårde er åbne, men her er der også fortsat mange afspærringer.  

”Det har været en rigtig voldsom storm, og desværre er parkerne meget medtagede. Men vi arbejder på højtryk for at få ryddet op og sikret parkerne, og langt de fleste steder vil der være ryddet for væltede træer og grene ved udgangen af denne uge,” siger Nikolaj Hvingtoft Hansen. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.