Arkivnyhed - kan være forældet

København fortsætter med helbredstjek til flygtninge

01.04.2016
Alle flygtninge, der kommer til København i år, vil få tilbudt et sundhedstjek. Et godt helbred er vigtigt for integrationen.

Selv om regeringen og Kommunernes Landsforening har aftalt at afskaffe det obligatoriske helbredstjek til flygtninge, så vil alle de 335 flygtninge, som København skal modtage i 2016, få tilbudt et tjek af deres sundhed. Det ligger fast efter budgetpartierne den 31. marts blev enige om fordelingen af de overskydende midler fra sidste års budget.

Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen står bag forslaget om at fortsætte med helbredstjekket, og hun er glad for opbakningen fra de øvrige partier.

- Nu vil alle flygtninge i København få tilbudt et tjek af sundheden, og det er hamrende vigtigt for integrationen. Vi ved, at mange flygtninge har psykiske traumer og har en større risiko for sygdomme som for eksempel diabetes. Det skal helbredstjekket være med til at opdage i tide. Et godt helbred både fysisk og psykisk er helt afgørende for at komme i arbejde og få en god start i Danmark, siger Ninna Thomsen.