Arkivnyhed - kan være forældet

København fejrer Kierkegaard

03.05.2013
København fejrer byens verdensberømte filosof, der på søndag den 5. maj har 200 års fødselsdag.

Den officielle markering af 200-året indledes søndag den 5. maj med en festgudstjeneste i Vor Frue Kirke ved Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen. Vor Frue Kirke, som siden Kierkegaards tid er blevet Københavns Domkirke, var den kirke, Kierkegaard selv havde det tætteste forhold til. Hendes Majestæt Dronningen deltager i gudstjenesten, og alle er velkommen.

Samme dag slår Københavns Museum dørene op for udstillingen “Søren Kierkegaard - Kærlighedens genstande og gerninger”, der med udgangspunkt i filosoffens ting og tanker undersøger kærlighedens væsen i nutidens København. Kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev holder tale og åbner udstillingen.

Den runde fødselsdag bliver også fejret i forskningens verden. Søren Kierkegaard Centret står for den internationale videnskabelige kongres ”Kierkegaard Reconsidered in a Global World”. Blandt kongressens hovedtalere er forfatter Siri Hustvedt (USA) og professor Gianni Vattimo (Italien). Her er det også kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev, der byder velkommen, når hun på vegne af Københavns Kommune tager imod kongressens mange deltagere mandag den 6. maj i Festsalen på Københavns Rådhus.

Borgmesteren er meget glad for den store opmærksomhed, der i år vil være omkring Søren Kierkegaard.

”Det betyder naturligvis meget for København, at der i år er stor international opmærksomhed omkring fejringen af Søren Kierkegaard. Samtidig håber jeg også, at endnu flere mennesker vil få lyst til selv at læse Kierkegaards bøger. Kjerlighedens Gjerninger om den kristne næstekærlighed, er en bog, der personligt har betydet meget for mig,” siger Pia Allerslev.

Kierkegaards København

• Søren Aabye Kierkegaard (5/5 1813 – 11/11 1855)

• Født i København, døbt i Helligåndskirken

• Student fra Borgerdydskolen i Klareboderne

• Magistergrad i teologi fra Københavns Universitet

• Har boet på bl.a. Nytorv, Kultorvet, Østerbrogade og Skindergade.

• Begravet på Assistens Kirkegård på Nørrebro.