Arkivnyhed - kan være forældet

København fejrer Danmarks befrielse

30.04.2015
Fakkeltog, frihedsmåltider og festivitas for plejehjemsbeboere. Kultur- og Fritidsudvalget støtter en lang række aktiviteter den 4. maj.

Skål for frihed!

Frihedsfejring med festmiddag på gaden. Sådan lyder bare et af mange initiativer, som Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har valgt at give støtte for at fejre, at det den 4. maj 2015 er 70 år siden, at Danmark blev befriet fra den tyske besættelse. Kultur- og fritidsborgmesteren mener, det er vigtigt at markere dagen.
 
”Danmarks befrielse er en vigtig dag i vores historie, som yngre generationer også skal kende til. Nok er det 70 år siden, at tyskerne kapitulerede og blev forvist fra de københavnske gader, men derfor er det stadig vigtigt, at vi husker hinanden på, at man ikke kan tage frihed for givet,” siger Carl Christian Ebbesen (DF).
 
Kultur- og Fritidsudvalget har støttet en række projekter og arrangementer på befrielsesdagen udover gademiddage, blandt andet et fakkeltog og formationsflyvning.  
 
Desuden vil fire sangkor markere dagen ved at give koncert på henholdsvis Gammeltorv, i Vartovs gårdhave og ved Frihedsmuseet på Esplanaden kl.20 for til sidst at mødes på Rådhuspladsen og synge fælles koncert kl.21.30.
 
Fakta om 4. maj-arrangementer og projekter, som Kultur- og Fritidsudvalget støtter: