Arkivnyhed - kan være forældet

København får ny erhvervspris

14.03.2016
Københavns Kommunes nye erhvervspris uddeles for første gang den 13. juni 2016. Indstil din favorit-virksomhed på www.kk.dk/erhvervspris.

Københavnske virksomheder skaber vækst og arbejdspladser og gør København til en mere attraktiv by for københavnerne, turister og for udenlandske investeringer og medarbejdere.

Det vil Københavns Kommune nu markere med en ny erhvervspris, som hylder det københavnske erhvervsliv. Prisen uddeles til tre københavnske virksomheder, som har udmærket sig indenfor vækst, innovation, socialt ansvar eller miljø.

Alle interesserede virksomheder opfordres til at indstille sig på www.kk.dk/erhvervspris.   
 
”København har fået en ny erhvervspris, som hylder de københavnske virksomheder, der går forrest i forhold til vækst, innovation, socialt ansvar og miljø. De er med til at inspirere andre virksomheder og udvikle København, og fortjener stor anerkendelse. Derfor vil jeg opfordre alle interesserede virksomheder til at indstille sig,” siger overborgmester Frank Jensen (S). 

”Vi har mange dygtige virksomheder, der skaber vækst i København, og som samtidig tager et socialt ansvar. Dem vil vi gerne hylde. For deres indsats er uundværlig. når vi skal hjælpe mennesker på kanten af arbejdsmarkedet i job”, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (RV).

”I København ønsker vi bæredygtig vækst. Derfor bliver vores samarbejdspartnere mødt af skrappe krav om socialt ansvar og hensyn til miljø og klima. Heldigvis står en række virksomheder klar til at hjælpe kommunen med at indfri vores visioner om en bæredygtig by. Jeg glæder mig over, at vi nu også mere formelt kan vise, at vi sætter pris på samarbejdet med disse virksomheder,” siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL). 

”Vi er via samarbejdet i Greater Copenhagen blevet rigtig dygtige til at tiltrække investeringer. Og vi er i konkurrence med fx Stockholm og Hamborg netop blevet kåret til europamestre i det. Så det er kun naturligt, at vi nu også sætter pris på og hylder de virksomheder, der er med til at skabe arbejdspladser og udvikle København og hele regionen,” siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

Københavns Erhvervspris er et led i Københavns Kommunes arbejde for at gøre København til en endnu mere attraktiv erhvervsby. 

Vinderne får ud over prisen tilbudt en plads i Københavns Erhvervsråd for en etårig periode, hvor virksomhederne har mulighed for at inspirere de øvrige medlemmer i rådet, give kommunen gode råd med på vejen og medvirke til udviklingen af Københavns erhvervspolitik.  

Det videre forløb

Virksomheder kan indstille sig på hjemmesiden www.kk.dk/erhvervspris. Også branche-, interesse-, og erhvervsorganisationer samt privatpersoner kan indstille. 
Konkrete indstillinger til prisen kan indsendes fra mandag den 14. marts til fredag d. 15. april kl. 12.00.  
De nominerede virksomheder offentliggøres i uge 19 på kk.dk og via sociale medier. 
Årets pris uddeles på Københavns Erhvervstopmøde i Festsalen på Københavns Rådhus d. 13. juni 2016. 

Kriterier

Prisen uddeles til tre virksomheder, der udmærker sig særligt inden for et eller flere af de opstillede kriterier. Alle vindere skal kunne dokumentere, at de gør en aktiv indsats for at mindske deres miljøpåvirkning og at de tager et socialt ansvar.  
De fire kriterier, der kan indstilles inden for er: 

1)    Virksomheder, der bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser i København.
2)    Virksomheder, der er særligt innovative.
3)    Virksomheder, der tager et socialt ansvar eller bidrager til et bedre miljø.
4)    Virksomheder, der bidrager til at gøre København til en attraktiv by.