Arkivnyhed - kan være forældet

København banker på hos teknologi-giganter i Silicon Valley

10.01.2013
Frank Jensen, Copenhagen Capacity og Copenhagen Cleantech Cluster er i januar i Silicon Valley for at møde et antal teknologi-giganter.

København er for nylig blevet udvalgt til Smarter Cities Challenge 2013 af IBM. Nu vil overborgmester Frank Jensen udnytte Københavns stærke grønne og teknologiske position til at tiltrække langt flere udenlandske investeringer og virksomheder ved at tilbyde attraktive partnerskaber om udvikling og afprøvning af nye grønne teknologier. 

København er en af verdens førende storbyer, når det gælder grøn og smart energi, effektiv offentlig transport og ikke mindst cykellogistik, samt styring af drikke- og spildevand. Nu vil overborgmester Frank Jensen sætte yderligere blus under arbejdet med at tiltrække store internationale teknologi-partnere til at teste og udvikle fremtidens energistyring og intelligente infrastruktur.

"Der er brug for at udvikle ny teknologi, hvis vi skal blive verdens første CO2-neutrale hovedstad – og for flere arbejdspladser, hvis vi skal knække krisen. København er en af verdens smarteste og grønneste byer, og vi kan tilbyde unikke muligheder for at teste fremtidens bæredygtige løsninger. Derfor mødes jeg i USA med en række virksomheder for at trække investeringer til hovedstaden", siger Frank Jensen.

I Silicon Valley skal Frank Jensen, Copenhagen Capacity og Copenhagen Cleantech Cluster mødes med en lang række af de største amerikanske virksomheder, der er interessante i forhold til partnerskaber om fremtidens løsninger inden for intelligent styring af vand, energi og parkering.

I kamp med Amsterdam og London

Det gælder om at gøre potentielle partnere opmærksomme på, hvad det er, København kan tilbyde og ikke mindst at høre, hvad de store teknologi-virksomheder efterspørger, når de indgår partnerskaber med verdens storbyer.

"Behovet for at optimere energiudnyttelse er enormt – over hele verden. København kan med det bedste el-net i Europa tilbyde nogle unikke muligheder for blandt andet at teste fremtidens smart grid. Det skal vi være meget bedre til at gøre de store potentielle partnere opmærksomme på", siger Marianna Lubanski, klyngedirektør i Copenhagen Capacity og fungerende direktør for Copenhagen Cleantech Cluster.

Som eksempler på spændende partnerskaber, København kan forfølge, nævner Marianna Lubanski SmartCities Amsterdam, der samarbejder med IBM, Cisco, Honeywell og mange andre om fremtidens intelligente og grønne by, og Londons partnerskab med Qualcomm om trådløs opladning af elbiler.

Grønt testcenter

En af de virksomheder, Frank Jensen skal mødes med, er GreenWaveRealty, der allerede har valgt at placere et testcenter i Danmark.  

"Danske forsyningsselskaber har stor paratvillighed til at teste nye energibesparende teknologier, der inddrager slutbrugerne, og det gør København til et naturligt udgangspunkt for vores forretningsaktiviteter. Vi er nu kommet i kontakt med nogle af de vigtigste forsyningsselskaber i Europa og har for nylig skrevet kontrakter med E.ON i Storbritannien og Fortum i Sverige", siger Peter Wilmar Christensen, GreenWave Reality, CFO og adm. direktør for Europa.

Ud over Silicon Valley skal Frank Jensen og Copenhagen Cleantech Cluster også til New York og mødes med IBM om netop Smarter Cities Challenge 2013.

For mere information kontakt venligst:

Frank Jensen, overborgmester i København, via pressechef Jakob Elkjær på tlf. +45 28 10 48 98

Marianna Lubanski, klyngedirektør i Copenhagen Capacity og fungerende direktør for Copenhagen Cleantech Cluster på tlf. +45 30 46 36 40

Peter Wilmar Christensen, GreenWave Reality, CFO og adm. direktør for Europa, via marketing manager Bo Lustrup på tlf. +45 22 60 03 80