Arkivnyhed - kan være forældet

Kære cigaret jeg slår op

08.01.2013
1450 københavnere på rygestopkurser i 2013. Det er målet, når kampagnen Kære Cigaret- Jeg slår op i uge 2 og 3 løber over byen i form af byplakater, busreklamer og annoncering i både aviser og på nettet.

Dermed vil København trodse tendensen til faldet i antal af deltagere på landets rygestopkurser. Massiv markedsføring af rygestoptilbuddene, opsøgende medarbejdere og udvikling af tilbuddene er nogle af de ingredienser, der skal få københavnerne til at strømme til.

-Vi prøver med et venligt glimt i øjet at få endnu flere københavnere til at tage imod kommunens gratis hjælp om rygestop. Og vi satser på en kombination af generel markedsføring og mere opsøgende arbejde i særlige bydele, hvor vi ved der bor mange rygere, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninnna Thomsen (SF).

Uddover at få flere på rygestopkurser er målet også, at flere vil benytte sig af telefonrådgivningen Stoplinien. For chancerne for at blive røgfri er næsten 10 gange så stor, hvis man får hjælp på kurser eller over telefonen frem for at prøve på egen hånd. I 2012 ringede 700 københavnere til Stoplinien. Af dem var 52 % kortuddannede.

-Jeg er glad for, at nogle af vores tilbud også appellerer til kortuddannede, som traditionelt kan være svære at få til at tage imod sundhedstilbud. Det kan være med til at rette op på den store sociale ulighed i sundhed som især skyldes, at mange kortuddannede ryger, siger Ninna Thomsen.

På kampagnesiden www.kaerecigaret.dk kan du se de mange muligheder, der er for at få hjælp til rygestop i København og se videoklip med andres erfaringer. På siden kan du også komme med dit bud på en afskedssalut til din cigaret og dermed deltage i den månedlige konkurrence om biografbilletter.

Slå op nu

www.kaerecigaret.dk kan du se, hvor og hvordan du kan slå op med din cigaret i København. Du kan også ringe til Stoplinien på 80 31 31 31 og få råd direkte over telefonen eller blive tilmeldt et rygestopkursus. De fleste kurser bliver holdt på forebyggelsescentrene på Amager, Nørrebro, Østerbro, Vanløse og Vesterbro

For yderligere information kontakt kommunikationsmedarbejder Anne Clausen, Københavns Kommune på mobil 24 52 68 95 eller pressekonsulent Birgitte Finnemann Bruun, Københavns Kommune på mobil 21 34 74 44