Arkivnyhed - kan være forældet

Julelys indvier Nørrebrogade

25.11.2015
Nørrebrogades 2. etape indvies fredag 27. november på Den Røde Plads. Samtidig tændes julelyskæderne i hele gaden.

Det er et par måneder siden, faktisk tre måneder før end oprindeligt planlagt, at asfaltmaskinerne forlod den nyrenoverede del af Nørrebrogade. Og inden julehandlen for alvor går i gang, skal gaden have en ordentlig indvielse. Det foregår på fredag den 27. november, hvor teknik- og miljøborgmester Morten Kabell indvier gaden og tænder julelyskæderne over Nørrebrogade, der er hængt op af Nørrebro Handelsforening og en lang række butikker.

”Hele Nørrebrogade har nu fået det løft, så vi giver bedre plads til et godt byliv med plads til fodgængere, udeservering og vareudstillinger. Samtidig har cyklister og buspassagerer fået bedre forhold. Nu har vi de fysiske rammer på plads, og nu skal vi have Nørrebrogade til at summe af liv.”, siger teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Sidste træ er plantet

Nørrebrogade har nu fået samme udtryk med bredere fortove og cykelstier samt væsentlig bedre busdrift fra søerne og helt til Nørrebro station. Opgraderingen af Nørrebrogade tager samtidig højde for de mange erhvervsdrivende på gaden, da Nørrebrogades sidegader er blevet udstyret med af- og pålæsningszoner, så varebiler kan holde ind uden at blokere for hverken cykler eller busser. I midten af november blev de nye træer på runddelen og i sidegaderne plantet, og dette satte punktum for gadens nye make over. 

'Vi glæder os til at tage den nye Nørrebrogade i brug. Nørrebrogade har ændret sig fra en gade med megen trafik og lidt plads til cyklister og fodgængere til en gade med brede fortove, cykelstier og minimal trafik. Noget de færreste havde turdet drømme om for 10 år siden. På vegne af Nørrebros beboere siger vi tak til kommunen', siger Mogens Pedersen, formand Nørrebro Lokaludvalg.

Gang i gaden

Festen holdes på Den Røde Plads, men indvielsen er for hele gaden. Derfor kører balkanorkestret Sherzandum og cykelbandet Long John Jam op og ned gennem Nørrebrogade hele eftermiddagen. Tilbage på Den Røde Plads er der DJ, ildgøgl, optræden med Nørrebro Lilleskole, vintertjek af din cykel, risengrød, varm kakao, quiz med præmier og meget mere. 

Indvielsen af Nørrebrogade afholdes fredag den 27. november kl. 15-17 på Den Røde Plads. Den arrangeres i samarbejde mellem Nørrebro lokaludvalg og Teknik- og Miljøforvaltningen.