Arkivnyhed - kan være forældet

Jobrotationsvikar udnævnt til månedens medarbejder i Fakta

31.10.2013
Henrik kan både skrive salgschef og salgsdirektør på sit CV, men sagde straks ja, da jobcentret en dag ringede og spurgte, om han kunne møde til jobsamtale i Fakta på Amagerbrogade. I dag er han ansat i et jobrotationsvikariat og er lige blevet udnævnt til månedens medarbejder.

På en typisk arbejdsdag er Henrik Jensen i gang fra kl. 10 til kl. 19 – enten ved kassen eller rundt omkring i butikken på Amagerbrogade. Henrik glæder sig hver dag til at komme ind til sine meget engagerede kollegaer i Fakta, og tiden flyver af sted, når han er på arbejde.

Blev ringet op

Henrik havde været ledig i noget tid, da han en dag blev ringet op af Karina Landbjerg fra Jobcenter Københavns Virksomhedsservice, og han var indstillet på at finde nye områder, hvor han kunne gøre en indsats:

”Jeg tænkte da lidt over, hvordan jeg skulle flette det ind i mit CV, men jeg synes, at jeg viser over for en ny arbejdsgiver, at jeg ikke er bange for at tage imod nye udfordringer og bevise, at jeg dur til noget”, fortæller Henrik.

Ny start et nyt sted

Henrik er vant til at arbejde sig op i de stillinger, han indtil videre har haft, så for ham er vikariatet i Fakta bare en ny start et nyt sted:

”Jeg har altid været den nysgerrige type, der ikke er bange for at prøve kræfter med nye udfordringer. Og så er det da meget sjovt, at jeg lige er blevet udnævnt til både månedens medarbejder og kvarterets medarbejder”, siger Henrik stolt.

FAKTA OM JOBROTATION

Virksomheder kan få jobrotationsydelse, når en medarbejder deltager i uddannelse, og der samtidig ansættes en ledig som vikar for medarbejderen i mindst 10 timer om ugen. Virksomheden skal betale sædvanlig løn til medarbejderen og overenskomstmæssig eller sædvanlig gældende løn til vikaren. Alle medarbejdere undtagen elever og lærlinge kan deltage i jobrotation. Medarbejdere med mellemlang eller lang videregående uddannelse hører under en særlig pulje. Jobcentret rådgiver om ordningen og hjælper med at finde vikarer. Skriv til: jobrotation@bif.kk.dk eller ring på 7080 8055.