Arkivnyhed - kan være forældet

Jesper Christensen bliver ny børne- og ungdomsborgmester

28.08.2013
Anne Vangs afløser som børne- og ungdomsborgmester er fundet. Det bliver den socialdemokratiske gruppeformand Jesper Christensen, der glæder sig til arbejdet med den nye folkeskolereform i København.

Det bliver et travlt efterår for den nytiltrådte børne- og ungdomsborgmester, Jesper Christensen. Han blev for nylig udpeget som afløser for Anne Vang, der i stedet sætter sig i direktørstolen på erhvervsskolen Niels Broch.

Budgetforhandlingerne ligger lige om hjørnet, og her er det især folkeskolereformen, der kommer til at fylde.

- Med den kommende folkeskolereform har vi en unik chance for at give byens folkeskoler et ekstra løft, men det kræver penge, at gøre skolerne og fritidsinstitutionerne klar til opgaven både indholdsmæssigt og i forhold til de fysiske rammer. Jeg glæder mig til at skulle stå i spidsen for det arbejde, som skal sikre, at byens forældre kan være helt trygge ved at sende deres børn i den københavnske folkeskole, siger Jesper Christensen. 

Den nye borgmester, som siden 2001 har været et fast medlem af børne- og ungdomsudvalget, har planer om at føre den socialdemokratiske linje videre: 

- Vi har gennemført en kæmpe omvæltning af hele børne- og ungeområdet i København fra at være nedslidt med stort økonomisk underskud, hvor forældre måtte se langt efter en ledig daginstitutionsplads, til at få det hele vendt om. Det gode arbejde med at sikre de bedste rammer til byens børn og unge forsætter, siger Jesper Christensen. Blå Bog:

 Jesper Christensen

  • 51 år
  • Født og opvokset i Tingbjerg, hvor han stadig bor sammen med sin kone Helle
  • Gruppeformand for socialdemokraterne på Københavns Rådhus 
  • Formand for Københavns Kommunes Ungdomsskole
  • Sidder i bestyrelsen for Ørestad Gymnasium og TKs Ungdomsgård
  • Næstformand i Metroselskabets bestyrelse