Arkivnyhed - kan være forældet

Jazz-tonerne samler byens generationer

12.02.2016
Der er fokus på musik hver dag for beboerne på plejehjemmet Sølund, og den 18. februar er det alle byens borgere, der får glæde af musikken.

På Ryesgade i København ligger et af byens profilplejehjem. På Plejecentret Sølund bor ældre, som holder særligt af musik, og den 18. februar inviterer de alle byens borgere til jazzkoncert fra kl. 16.00-18.00.

- Det er dejligt, at der også kommer folk udefra. Så føler man sig ikke helt så gammel, siger Peter Sørensen, som er beboer på Plejecentret Sølund.

Det er nogle af jazzscenens helt store navne, der kigger forbi Plejecentret Sølund og giver koncert. Beboerne og byens børn og voksne får nemlig glæden af at høre Mads Granum (piano), Emil Hess (saxofon) og Eva Louise Rønnevig (sanger). Plejehjemmet håber, at så mange som muligt vil komme til koncerten og være med til at skabe ekstra liv for plejehjemmets ældre.

- Vi vil gerne afspejle byen puls musikalsk her på Plejecentret Sølund. Det betyder noget for vores beboere, at vi holder arrangementer, hvor de ikke er de eneste gæster. Det giver dem oplevelsen af stadig at tage del i livet og være aktiv i det omkringliggende samfund. Samtidig kan vi vise københavnerne, at livet fortsætter, selvom man er flyttet på plejehjem, siger Ulla Hyldgård Worziger, musikterapeut og -pædagog på Plejecentret Sølund.

Musik løfter humøret

Musik er en integreret del af beboernes hverdag, og herudover har Plejecentret Sølund fokus på løbende at lave større arrangementer for beboerne, hvor folk udefra også er velkomne. Plejehjemmet har bl.a. planer om at være en del af Distortion til foråret.

- Musikken er enormt livsbekræftende for vores beboere, og selv meget demensramte beboere oplever et løft i humøret og lysten til at bevæge kroppen og sågar danse, når de fx hører swingende jazztoner, siger Ulla Hyldgård Worziger.