Arkivnyhed - kan være forældet

Insekter på menuen i Botanisk Have

24.08.2017
Den 25. og 26. august 2017 kan du røre og smage insekter, når der Copenhagen Bug Fest i Botanisk Have under Copenhagen Cooking Festival.

Klap en melorm, smag en fårekylling, lyt til insekterne i Palmehuset i Botanisk Have eller oplev deres naturlige skønhed helt tæt på i udstillingen ”Microsculpture” på Geologisk Museum. Den 25. og 26. august er der Bug Fest i København.

Formålet med Copenhagen Bug Fest er at fremvise insekternes mangfoldighed ud fra et gastronomisk, teknologisk, naturvidenskabeligt og kulturelt perspektiv. Festivalen er en unik chance for at opleve de fantastiske muligheder som insekterne kan bidrage med, både i forhold til en bæredygtig fremtid med fødevareproduktion af smagfuld mad, men også i forhold til insekternes kulturelle værdi, biologi, design og æstetik.

Festivalen vil byde på en lang række forskellige indslag som alle belyser insekters potentiale i forhold til at imødekomme FNs 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

På festivalpladsen foran Palmehuset vil der være mulighed for at møde forskere, insekt-entusiaster og danske virksomheder der arbejder med enten produktion af insekter eller insekt-baserede produkter. Ud over smagsprøver vil Copenhagen Bug Fest byde på forskellige gastronomiske retter med insekter, tilberedt af Michael Pontoppidan (Restaurant Gorilla) og Lui Lezzi. Derudover vil prominente eksperter, lørdag d. 26. august, holde oplæg om insekter som mad, heriblandt astrofysiker Anja C. Andersen og professor Steen Hildebrandt. Der vil også være indslag med dans og musik inspireret af insekternes verden, samt insektværksted for børn.

Tid og sted: Botanisk Have og Geologisk Museum Gothersgade 128, 1123 København K Fredag 25. august 2017 kl. 13-18 og lørdag 26. august 2017 kl. 10-18.

Program kan findes her.
Billetter kan findes her.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.