Arkivnyhed - kan være forældet

Indvielse af Inderhavnsbroen

11.08.2016
  • ""
  • ""
Københavns Kommune inviterer til indvielse af Inderhavnsbroen fredag den 19. august kl. 15.00-17.00.

Indvielsen afholdes på begge sider af broen i Havnegade og på Grønlandske Handels Plads. Inderhavnsbroens forskellige naboer bidrager til fejringen, så alle kan få oplevelsen af de muligheder, som nu er rykket tættere på. 

Inderhavnsbroen åbnede for københavnerne og byens gæster d. 7. juli 2016. Den har således været i brug i godt en måned og har i den periode tiltrukket sig stor opmærksomhed fra turister og københavnere. Senere på året, når hverdagen og studielivet på Holmen er kommet rigtigt i gang, vil der blive gennemført trafiktællinger, men allerede nu kan det konstateres, at broen bliver flittigt benyttet af byens borgere og gæster. 
 

Program på dagen:

(programmet kan blive justeret)

Grønlandske Handels Plads
Kl.15.00: Sangere fra Det Kongelige Operakor byder velkommen med sang. Indvielse ved formanden for A.P. Møller Fonden Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, overborgmester Frank Jensen og teknik- og miljøborgmester Morten Kabell. Den røde snor klippes over, og sangerne fra Det Kongelige Operakor underholder igen.

Kl. 15.30-17.00: Fra scenen vil der være musik og DJ, der sætter en lounge-stemning. På pladsen foran bliver der serveret smagsprøver og solgt mad og drikke, og der vil blive afviklet små aktiviteter. Derudover kan man komme op i broens styrehus og nyde udsigten, man kan krydse kanalen og se broen fra neden med båd, og man kan tage på guidet rundvisning langs Havneringen. Der vil også være balloner til de små størrelser.

Havnegade

Kl. 15.00-17.00: Der bliver spillet lækker loungemusik på kajen hele eftermiddagen. På pladsen foran broen serveres der smagsprøver, og der vil være salg af mad og drikke. De oplevelsesinteresserede kan komme på cykeltur langs Havneringen med Copenhagen Bicycles eller på løbetur med Running Copenhagen. Herudover vil I Bike CPH uddele gratis cykelkort til dem, der ønsker at udforske byen på egen hånd.

Praktisk information

Af hensyn til de mange gæster, vil det under indvielsesfesten ikke være tilladt at cykle på broen. 
Selv om den officielle indvielse af broen først kunne finde sted i august, valgte Københavns Kommune og A.P. Møller Fonden at åbne Inderhavnsbroen 7. juli umiddelbart efter, at kommunen overtog broen fra entreprenørfirmaet Valmont SM, så københavnerne og byens gæster med det samme kunne få gavn af den nye forbindelse.