Arkivnyhed - kan være forældet

Inderhavnsbroen er blevet et tilløbsstykke fra dag et

25.08.2016
  • ""
Københavnere og turister har taget genvejen over havnen til sig fra start.

Hvis du synes, det er lidt trangt med pladsen på Inderhavnsbroen, så kan der være noget om snakken. I hvert fald er Københavns nyeste cykel- og gangbro langt mere velbesøgt end forventet. Da planerne for den nye forbindelse blev vedtaget, var det med forventninger om, at et sted mellem 3000-7000 cyklister ville lægge vejen forbi dagligt. Nye tal viser, at begejstringen langt overgår de ellers positive forventninger. Lige knap 11.000 cykelture over broen på en hverdag og næsten 18.500 gående på en lørdag blev det til i sidste uge. 

Mens broen har en naturlig funktion som genvej for de tohjulede, er der også tænkt opholdsrum ind til gående, og med helt præcist 18.451 fodgængere på broen i løbet af lørdagen i sidste uge er den del af broens funktion også blevet en succes.

Forud for færdiggørelsen af Inderhavnsbroen har Københavns Kommune arbejdet på at forbedre forholdene for byens cyklister på de vigtigste veje til og fra Inderhavnsbroen. Store Kongensgade og Gothersgade har blandt andet fået bredere cykelstier, mens ensretningen er blevet ophævet for cyklister langs Nyhavn, Kongens Nytorv og derfra ad Gothersgade op til Kongens Have. Også på den anden side af Inderhavnsbroen er forbindelsen mellem Københavns forskellige kvarter styrket. Christianshavnssiden er blevet indrettet med mindre broer, der fører cyklister og fodgængere videre til Papirøen, Operaen og Holmen, samt en ny grøn cykelrute, Christianshavnruten, der leder cyklister fra Inderhavnsbroen, videre gennem Christianshavn og ud til Amager. 

I alt blev 10.858 cykler og 11.051 fodgængere registreret ved en manuel cykeltælling torsdag d. 18. august mellem kl. 7 og klokken 19. Lørdag d. 20. august i samme tidsrum blev der registreret 18.451 fodgængere samt 9226 cykler. Teknik- og Miljøforvaltningen vil senere på året foretage nye trafiktællinger for at få et billede af brugen af broen, når nyhedens interesse har lagt sig.