Arkivnyhed - kan være forældet

Indbrudstyve elsker Åbent Hus

28.11.2018
Københavns Politi og Københavns Kommune opfordrer nu københavnerne til i højere grad at indbrudssikre og holde øje med naboens hjem

Knuste ruder. Smadrede døre. Endevendte stuer og tomme smykkeskrin. I 2017 blev mere end 1.700 københavnske hjem endevendt af indbrudstyve. Derfor lancerer Københavns Kommune i samarbejde med Københavns Politi og Det Kriminalpræventive Råd kampagnen ’Indbrudstyve elsker Åbent Hus’.

Kampagnen skal med tre effektive råd hjælpe københavnerne med at indbrudssikre deres hjem, så indbrudstyvene ikke udser deres hjem til at have ”åbent hus”. Et af rådene er fx, at nabohjælp virker, og derfor bør man tale med sin nabo og holde øje med hinandens hjem. 

Københavnerne skal kunne føle sig trygge i deres eget hjem. Derfor er jeg glad for, at Københavns Politi de senere år har sat massivt ind mod indbrud. Men vi kan også gøre meget selv for at gøre indbrudstyvenes liv mere besværligt, fx. ved at lave aftaler med vores naboer om at holde øje med hinandens hjem, så tyvene får de dårligst mulige arbejdsbetingelser”, lyder opfordringen fra overborgmester Frank Jensen (S).

Kampagnen skydes i gang med et kick-off event den 26. november kl. 15.30 i Kronen i Vanløse. Her uddeler Københavns Kommune og Københavns Politi gode råd om indbrudssikring. Der vil også være gratis tænd/sluk ure til de første 500 københavnere, der kigger forbi.

Både i Københavns Politikreds og på landsplan har der de senere år været et fald i antallet af indbrud.

Det skal være trygt at være hjemme. Derfor er det meget glædeligt, at langt færre er udsat for den grænseoverskridende oplevelse, det er at få indbrud. Men ethvert indbrud er ét for meget, derfor skal vi selvfølgelig fortsætte vores samarbejde om den målrettede indsats på indbrudsområdet,” siger politidirektør i Københavns Politi, Anne Tønnes.

En af de ting, der virkelig holder indbrudstyvene fra døren er opmærksomme naboer. Derfor har Det Kriminalpræventive Råd en klar anbefaling til københavnerne:

Vi opfordrer til at hilse på alle, man møder i nabolaget – både dem man kender, og dem man ikke kender. En tyv, som er blevet set, vender ikke tilbage til samme område. Organiseret nabohjælp forhindrer hvert 5. indbrud, så vi ved, at Nabohjælp virker. Derfor håber vi også, at endnu flere danskere vil tilslutte sig", siger sekretariatschef Anna Karina Nickelsen i Det Kriminalpræventive Råd.

 

Fakta om kampagnen Indbrudstyve elsker Åbent Hus

Bag kampagnen står Københavns Kommune i samarbejde med Københavns Politi, Det Kriminalpræventive Råd, Botrygt og Frederiksberg Kommune.

 

  • Kampagnen kører over hele København fra mandag den 26. november og to uger frem med bl.a. outdoor, events og kampagnefilm.
  • På sociale medier spredes budskabet under #SikkerBy.
  • Få gode råd om indbrudssikring af Københavns Kommune og Københavns Politi. Mød os her:

 

26. november kl. 15.30: Lanceringsevent i Kronen i Vanløse, bl.a. med uddeling af 500 tænd/sluk-ure.

 

28. november kl. 15.30-17.30: Amagerbro* og Kongens Nytorvs metrostationer, Ryparken st. og Vesterport st.

 

*Her har københavnerne mulighed for at deltage i en tryghedsvandring med Københavns Kommune og Københavns Politi.

 

4. december kl. 15.30-17.30: Åbent Hus event i Spinderiet i Valby, bl.a. med uddeling af kampagnekage og kaffe og gode råd fra Politiet.

 

4. december kl. 15.30-17.30: Krydset ml. Frederikssundsvej/Mørkhøjvej, Amager Strand metrostation.

 

5. december kl. 15.30-17.30: Nørrebro st., Vanløse st. og Ørestad metrostation.

 

6. december kl. 15.30-17.30: Åbent Hus event i Frederiksberg Centret med gode råd fra Politiet.

 

Tre gode råd

Nabohjælp virker – hold øje med hinandens hjem
Forstærk dine døre, vinduer og låse
Tænd lys inde og ude – brug sensorer og tænd/sluk ure.

 

Fakta om indbrud i København og Nabohjælp

  • I 2017 blev der begået 1.700 indbrud i københavnske hjem.
  • Samlet set er antallet af indbrud i både villaer og lejligheder i København mere end halveret siden 2009.
  • Faldet i indbrud skyldes bl.a. at særligt dedikerede medarbejdere har fokus på at efterforske indbrud, samt fængsle indbrudstyvene, så de ikke laver flere indbrud.
  • Flere end 277.000 danskere har allerede tilmeldt sig Nabohjælp, hvor man får værktøjer til sammen med sine naboer at holde øje med mistænkelig adfærd i nabolaget.

 

Kontakt

  • Overborgmester Frank Jensen via kampagneansvarlig Tildde Sønder Vindfeldt, tlf. 2538 0516.
  • Københavns Politi via Københavns Politis pressetelefon på 3521 9260.
  • Pressemedarbejder i Det Kriminalpræventive Råd Charlotte Ruge, tlf. 4174 7380.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.