Arkivnyhed - kan være forældet

Ildsjæl i Dansk Blindesamfund modtager årets Handicappris

07.12.2015
Der lød et gisp for enden af det lange bord, da det gik op for 74-årige Åse Sølberg, at hun modtager af Københavns Kommunes Handicappris.

Godt nok var der dækket flot op hos Klub 2 på Thorsgade på Nørrebro, og alle vennerne var samlet. Men Åse havde ikke regnet med, at al det postyr var til ære for hende. Først da formand for Handicaprådet Janne Sander tog mikrofonen og kiggede i Åses retning, gik det op for den frivillige ildsjæl, at hun faktisk var dagens helt store midtpunkt. 

”Jeg er meget rørt over at modtage prisen. Tænk, at nogen har tænkt på mig!”, sagde Åse, mens hun måtte tørre et par tårer af kinden og krammede alle, der kom indenfor rækkevidde. 

Åse Sølberg tager hver onsdag bussen fra Brøndby til Nørrebro for at lave kaffe, smøre madder og hygge om medlemmerne af Dansk Blindesamfunds københavnerkreds, når de holder onsdagsklub med foredrag og socialt samvær. Men hun er også aktiv på mange andre fløje i kredsen. 

Formanden for Københavns Handicapråd Janne Sander lagde i sin tale vægt på Åses utrættelighed i arbejdet med blinde mennesker. 

”Åse har på forbilledlig vis draget omsorg for mennesker med synshandicap og udvist et stort socialt engagement. Hendes utrættelige bidrag og pålidelighed har gjort en markant forskel for mange personer i kredsen. Åses indsats rækker vidt og bredt. Fra hjemmebesøg, til madlavning til julefrokoster, hjælp med sponsorindsamlinger og deltagelse i højskoleophold, udflugter og ikke mindst i omsorgsklubberne”, sagde formanden.

Blomster, diplom og en check på 6.000 kroner blev overrakt af administrerende direktør i Socialforvaltningen Anette Laigaard, næstformand i Handicaprådet Anne Mette Carlsen og formand Janne Sander. Derefter var der snitter, chips, vand og vin på bordet. 

Åse Sølberg regner med at bruge pengene på et par nye briller. Til gavn for både sig selv og alle vennerne i Dansk Blindesamfund. 

FAKTA:
Den 3. december er udråbt som FNs internationale Handicapdag. Københavns Kommunes Handicapråd uddeler i den forbindelse Handicapprisen til en person, der har gjort en forskel for københavnske borgere med handicap.

 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.