Idrætsprojektet nomineret til Den Kriminalpræventive Pris 2018

04.04.2018
  • Idrætsprojektet
Socialforvaltningens Idrætsprojekt er et ud af tre projekter, som er nomineret til Den Kriminalpræventive Pris 2018.

Prisen bliver uddelt den 10. april på Det Kriminalpræventive Råds årsmøde. Udover æren får vinderen også en præmie på 50.000 kroner.

”Vi er utrolig stolte over, at vi er blevet nomineret til netop denne pris. Vores arbejde med udsatte børn, unge og voksne handler hver dag om, hvordan vi bedst brobygger ud til det almene samfund – til fritidsliv, til skole og uddannelse og til beskæftigelse. Vi mener, at det er den bedste måde at forebygge på – også i forhold til en eventuel kriminel løbebane,” siger leder af Idrætsprojektet Christoffer Hansen.

Idrætsprojektet har eksisteret i 10 år og er et tværgående tilbud i Center for Udsatte og Kriminalitetstruede Unge (CUKU) under Københavns Kommunes socialforvaltning. Her arbejder de systematisk med børn og unge, herunder udsatte og kriminalitetstruede.

Også Socialforvaltningens administrerende direktør Nina Eg Hansen glæder sig over nomineringen:

”Jeg er rigtig stolt og glad på Idrætsprojektets vegne med den flotte nominering. Idrætsprojektet er et godt eksempel på en tværgående indsats, der formår at inkludere Københavns mest udsatte børn og unge i det lokale foreningsliv med skræddersyede forløb for den enkelte deltager,” siger Nina Eg Hansen.

Udover Idrætsprojektet er ’De unges motocross’ fra Ballerup Kommune og ’Fra gadeliv til foreningsliv / Fra gadeplan til gameplan’ fra Brøndby Kommune nomineret til prisen. 

Hør leder af Idrætsprojektet, Christoffer Hansen, fortælle, hvordan de arbejder, og hvorfor indsatsen virker - se videoen på Facebook.

Om prisen:

  • Formålet med prisen er generelt at sætte fokus på kriminalitetsforebyggende arbejde i lokalområderne, herunder at opmuntre til kriminalitetsforebyggende initiativer og at øge bevidstheden om vigtigheden af kriminalitetsforebyggelse både hos enkeltpersoner og hos organisationer, foreninger og myndigheder.
  • Vinderen af Den Kriminalpræventive Pris 2018 modtager udover æren 50.000 kroner.
  • Læs mere på Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.