Arkivnyhed - kan være forældet

Idékonkurrence om ny aktivitet på Papirøen skydes i gang

04.03.2015
  • ""
Hvad skal københavnerne bruge Papirøen til? Københavns Kommune udskriver idékonkurrence om en ny kultur- eller fritidsfunktion.

Kommunen opfordrer alle til at deltage, og de fem bedste ideer præmieres med 10.000 kr. 

En original idé, der passer til området og bliver til glæde for mange. Sådan lyder kriterierne i idékonkurrencen om en ny, markant kultur- eller fritidsfunktion på Christiansholm, som netop er skudt i gang af Københavns Kommune og løber frem til den 7. april. Christiansholm kendes i folkemunde også som Papirøen.

Et sted for alle københavnere

Christiansholm har med sin placering i Inderhavnen og udsigt til Skuespilhuset, Operaen og livet på vandet fået en stor plads i københavnernes hjerter. Mange kender i dag Christiansholm som Papirøen, hvor pressen tidligere opbevarede tonsvis af avispapir, og hvor der i dag er midlertidige lejere som Experimentarium og Street Food. 

For at styrke området og sikre, at det fortsat vil være til glæde for københavnerne, skal der etableres en permanent kultur- eller fritidsfunktion, som kan tiltrække folk fra nær og fjern. Alle kan deltage i konkurrencen og der vil blive kåret fem forskellige vindere, som hver præmieres med 10.000 kr.

Den nye kultur- eller fritidsfunktion skal etableres som del af en større udvikling af området omkring Christiansholm, Dokøen, Arsenaløen og Grønlandske Handels Plads. Derfor sætter Københavns Kommune også en forudgående høring i gang, hvor københavnerne kan komme med input til, hvordan hele området skal udvikles. 

Udviklingen sker som led i Københavns Kommunes overordnede vision for Københavns Havn fra 2013, som blandt andet handler om at få flere aktiviteter i havnen, bedre adgang til vandet for københavnerne og bedre ruter og forbindelser på tværs af havnen.

Om idékonkurrencen

  • Idékonkurrencen løber fra d. 4. marts til 7. april 2015. Vinderne bliver kåret i slutningen af april.
  • Idékonkurrencen foregår på Facebook, hvor man kan finde inspiration, læse mere og indsende idéforslag. Se www.facebook.com/nychristiansholm. Deltagelse sker ved at indsende op til tre A4-sider (heraf maks. én sides tekst), som beskriver ideen i ord og illustrationer/billeder/tegninger.
  • Alle kan deltage i konkurrencen som ikke handler om at kåre én vinder og udvælge ét projekt men om at finde inspiration til det videre udviklingsarbejde. De fem bedste forslag præmieres med 10.000 kr. hver og vil fungere som inspiration til det videre arbejde. Valget af den endelige kultur- eller fritidsfunktion på Christiansholm vil derfor ske senere i processen og ikke i selve idékonkurrencen. 
  • Dommerpanel i idékonkurrencen er overborgmester Frank Jensen, teknik- og miljøborgmester Morten Kabell og kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen.