Arkivnyhed - kan være forældet

Hvem skal have Frivilligrådets Frivilligpris og 25.000 kr?

11.09.2020
Frivilligrådet uddeler i år Frivilligprisen til en forening, der har ydet en væsentlig frivillig indsats på det sociale område i København.

Med dette års Frivilligpris har Frivilligrådet et ønske om at hylde de stærke samarbejder, hvor der er bygget bro mellem Københavns Kommune og de frivillige foreninger og civilsamfundet. Derfor gives prisen i år til en frivillig forening, en frivillig organisation eller en gruppe af frivillige, der skaber social forandring for københavnere med særlige behov i et stærkt samarbejde med Københavns Kommune.  

”Frivilligrådets Frivilligpris har de sidste to år været med til at give et tiltrængt rygklap og en økonomisk indsprøjtning til to foreninger, der på hver deres måde har ydet bemærkelsesværdige frivillige indsatser på socialområdet. Deres arbejde viser tydeligt, hvordan frivillige organisationer hver eneste dag er med til at skabe mening, fællesskab og værdi i samfundet”, siger Frivilligrådets formand, Robert Olsen. 

Fokus på social forandring 

I år vil Frivilligprisen som noget nyt have et tema. Frivilligrådet vil gerne sætte fokus på, den enestående evne civilsamfundet og de frivillige organisationer har til at komplimentere og styrke kommunens sociale arbejde. Derfor har Frivilligrådet valgt, at dette års Frivilligpris skal gives til en frivillig forening, en frivillig organisation eller en gruppe af frivillige, der skaber social forandring for københavnere i samarbejde med Københavns Kommune.

Prisen gav et kæmpe løft

Sidste års vinder, Foreningen FISKEN, fortæller, hvad prisen har betydet for dem: 

”Tildelingen af Frivilligprisen var et kæmpe løft til foreningens arbejde, og styrkede os i troen på, at foreningen FISKEN vitterlig gør en markant forskel i København. Det har også været meget tilfredsstillende for os, at kunne tilføje Frivilligprisen på vores CV, når vi søger diverse fonde og Socialministeriet om midler til foreningens arbejde”, siger Ena Juhl, leder af FISKEN.

Indstil din kandidat

Du kan nu og frem til mandag den 19. oktober 2020 indstille din kandidat til frivilligprisen ved at følge dette link: 

Vinderen af frivilligprisen vil blive kåret ved prisarrangementet den 26. november 2020, hvor Socialborgmester Mia Nyegaard vil overrække prisen. Med prisen følger 25.000 kr., som vinderen kan bruge på at udbygge og styrke det frivillige sociale arbejde.

Følg med på Frivilligrådets hjemmeside, hvor nyheder om prisen løbende vil blive offentliggjort. 
 

Kontakt

Pressechef Thomas Søie Hansen

Pressechef
Socialforvaltningen
+45 20 52 97 86