Arkivnyhed - kan være forældet

Husk lige fodboldstøvlerne! Udsatte børn får støtte til fritidsaktiviteter

14.08.2015
  • Fodbold
Nyt projekt giver udsatte børn og unge i Mjølnerparken, Urbanplanen og Tingbjerg økonomisk støtte til fritidsaktiviteter

Et et-årigt projekt i Mjølnerparken på Nørrebro, Urbanplanen på Amager og i Tingbjerg vil give udsatte børn og unge økonomisk støtte til fritidsaktiviteter. Det vedtog Socialudvalget på deres møde d. 12. august.

Formålet med projektet er, at børnene og de unge skaber fællesskaber med andre ved at blive medlem af fx den lokale fodbold- eller svømmeklub. Træning, turneringer og nye kammerater skal være med at give børnene nye oplevelser og fællesskaber.

Det eneste krav til klubben er, at den er med i Danmarks Idrætsforbund. Den økonomiske støtte skal gå til kontingenter, træningsudstyr og ture med klubben.

Socialforvaltningen regner med at omkring 400 børn og unge i alderen 10-14 år vil søge økonomisk støtte.

Aldersbegrænsningen er foretaget, da det er i den alder, at børnene ophører med at have et fritidstilbud til at skulle være hjemme efter skole. Støtten til en fritidsaktivitet er derfor en tidlig social indsats, der skal imødegå at børnene og de unge får de forkerte venner eller hænger for meget på gaden.

Det er første gang, lovgivningen på området gør det muligt for Socialforvaltningen at opstille kriterier for, hvornår et barn er berettet til økonomisk støtte til en fritidsaktivitet.

Det er stadig muligt for børn og unge i hele København at søge økonomisk støtte til en fritidsaktivitet. Her vil den økonomiske støtte være afhængig af en konkret individuel vurdering hos barnets sagsbehandler, sådan som det også er i dag.

Projektet, der forventes at komme i gang til efteråret 2015, vil give konkrete erfaringer og konkret viden i forhold til at arbejde med konkrete kriterier for forebyggende indsatser på børneområdet.

Så snart Socialforvaltningen har besluttet, hvor og hvordan støtten til fritidsaktiviteter kan søges, vil der blive sendt en nyhed ud om dette.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.