Arkivnyhed - kan være forældet

Hovedstadsregionen får DM i Skills i 2015

01.07.2013
Det årlige danmarksmesterskab for erhvervsuddannelser skal åbne de unge i hovedstadsregionens øjne for at blive uddannet til fx tømrer, industritekniker eller mediegrafiker. Derfor afholder Region Hovedstaden og Københavns Kommune sammen DM i Skills i januar 2015.

Hovedstadsregionen ligger helt i bund, når det kommer til andelen af unge, der søger en erhvervsuddannelse.

I år har kun 13 procent af afgangseleverne fra 9. og 10. klasse i hovedstadsregionen således søgt en erhvervsuddannelse, og dermed fortsætter den nedadgående kurve for de unges søgning. 

Derfor er Region Hovedstaden og Københavns Kommune gået sammen om at skabe opmærksomhed om erhvervsuddannelserne ved at få det årlige danmarksmesterskab for erhvervsuddannelser – DM i Skills – til hovedstadsregionen i 2015. Her dyster landets dygtigste erhvervsskoleelever og lærlinge i at blive Danmarks bedste inden for deres fag. 

- Det er helt afgørende, at vi får vendt den faldende søgning til erhvervsuddannelserne. Vi skal i de kommende år bruge mange faglærte til de store infrastrukturprojekter og sygehusbyggerier, siger Marianne Stendell (S), formand for Region Hovedstadens Udvalg for fremtidens uddannelse og forskning. 

- Mange unge kender kun en brøkdel af de mange uddannelser, så her er en unik mulighed for at opleve dem ved selvsyn. Vi skal også have fortalt far og mor og den unge, at der er god fremtid i en erhvervsuddannelse. DM i Skills viser, at erhvervsuddannelserne er vinderuddannelser, fordi konkurrencerne tydeligt viser, hvor stort talentmassen er på erhvervsskolerne, lyder det fra Marianne Stendell.

DM i Skills er dermed en unik måde at påvirke de unges uddannelsesvalg.

- Mange unge tror, at gymnasiet er det eneste lyksaliggørende, og det syn vil vi rigtig gerne ændre. For erhvervsuddannelserne byder på et væld af muligheder, og der bliver stor efterspørgsel efter dygtige håndværkere i fremtiden. Derfor vil vi gerne gøre vores til at få skabt mere gejst og prestige omkring hovedstadens erhvervsskoler, og vi ved, at Skills har haft den effekt i andre byer, siger Anne Vang, der er børne- og ungdomsborgmester i København.

Odense var i 2011 og 2012 vært for DM i Skills, og efterfølgende oplevede de tekniske skoler en stigning på 10 procent i elevoptag.

Kontakt:

  •  Marianne Stendell (S), formand for Region Hovedstadens Udvalg for fremtidens uddannelse og forskning, mobil 23 41 01 57.
  •  Anne Vang, (S), børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune via pressechef Henriette Sø, telefon 40 45 25 14
  •  Ulla Groth, Projektleder hos SkillsDenmark, tlf. 40 87 33 74
  •  Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88