Arkivnyhed - kan være forældet

Høring om fælles skoledistrikt i Ørestad

25.05.2020
Børne- og Ungdomsudvalget har den 20. maj 2020 besluttet at sende et forslag om fælles skoledistrikt for skolerne i Ørestad i høring.

I 2023 og 2026 står to nye skoler klar på Hannemanns Allé og Vejlands Allé. Opførelsen af de nye skoler har givet anledning til, at forvaltningen har kigget på sammenhængen mellem skolerne i området, for at sikre den bedst mulige kapacitetsudnyttelse samt faglige og pædagogiske kvalitet på skolerne. 

På den baggrund har Børne- og Ungdomsudvalget sendt et forslag i høring om et fælles skoledistrikt for de nuværende skoler i Ørestad, Kalvebod Fælled Skole og Ørestad Skole, og de kommende skoler på Hannemanns Allé og Vejlands Allé.

Femårig forsøgsordning

Det fælles skoledistrikt er som udgangspunkt en femårig forsøgsordning, som er blevet godkendt af Undervisningsministeriet. Forsøgsordningen med ét fælles skoledistrikt vil træde i kraft fra skoleåret 2021/2022 og frem til skoleåret 2025/2026.

Forsøgsordningen vil således omfatte den kommende skoleindskrivning i november til skoleåret 2021/2022. 

Regler for skoleindskrivning

Som en del af forsøgsordningen, har Børne- og Ungdomsudvalget behandlet indskrivningsreglerne for det fælles skoledistrikt. Indskrivningsreglerne for det fælles skoledistrikt er også sendt i høring. 

De ændrede regler betyder bl.a. at 

  • Kommende skolestartere og tilflyttere ikke længere er tilknyttet en fast distriktsskole 
  • I stedet er kommende skolestartere og tilflyttere tilknyttet det fælles skoledistrikt i Ørestad
  • Indskrivning af elever i det fælles skoledistrikt vil være baseret på forældreønsker, skolekapacitet og fordelingskriterier.

Giv din mening til kende

Gå ind på Københavns Kommunes høringsportal, Bliv Hørt, hvis du vil vide mere. Her kan du læse indstillingen, der er sendt i høring, og du kan indsende et høringssvar:

Se høringen på Bliv Hørt her: Fælles skoledistrikt og indskrivningsregler for Ørestad

Høringsfristen er den 28. juni 2020.

Kontakt