Arkivnyhed - kan være forældet

Hjælp rygestoppet på vej med et skulderklap

23.05.2014
Gi’ et skulderklap til en der prøver at stoppe med at ryge. Sådan lyder opfordringen fra Københavns Kommune og en række partnere i kampagnen Røgfrit Skulderklap, der kører frem til den internationale røgfri dag 31. maj.

I tiden op til den røgfrie dag kan du sige ”godt gået” til venner og familie på facebook ved at give dem et røgfrit skulderklap, og du kan få skulderklap af rygestoprådgivere og frivillige fra forebyggelsescentrene på gader og togstationer.

 - Dem der prøver at stoppe med at ryge fortjener et skulderklap. Alle der har prøvet at stoppe ved, hvor svært det er, og at der nogle gange skal flere forsøg til. Men med opbakning fra familie og venner er det nemmere, siger Ninna Thomsen.

Prøv røgfriheden en dag

Selv om tre ud af fire rygere ønsker at stoppe, kan et rygestop for mange være en stor og uoverskuelig beslutning. Derfor kan den internationale røgfri dag ses som en mulighed for at prøve røgfriheden i bare én dag. Allerede i løbet af det første døgn vil nikotin og kulilte næsten være ude af blodet, og lungerne vil begynde at rense sig selv.

Får man efterfølgende mod på mere står kommunen klar med hjælp i form af rådgivning over telefon, kvik rådgivning eller kurser.

-Rygerne skal ikke føle sig som jaget vildt, og derfor er jeg også glad for, at kampagnen anerkender dem der prøver at kvitte cigaretterne og viser dem, at København er klar til at hjælpe, siger Ninna Thomsen.

Du kan møde rygestoprådgivere rundt om i byen blandt andet på de store metrostationer fredag den 30. maj. Og du kan dele et røgfrit skulderklap på facebook

Kampagnen er støttet af: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, København, Odense og Randers kommuner, Aidsfondet, Astma-Allergi Danmark, Danmarks Apotekerforening, Danmarks Lungeforening, Dansk Tandplejerforening, Hjerteforeningen, Kræftens Bekæmpelse og Tandlægeforeningen.