Arkivnyhed - kan være forældet

Her skal Københavns kommende ungdomsboliger ligge

13.05.2015
Københavns Kommune investerer massivt i ungdomsboliger i de kommende år, og nu er det officielt, hvor en stor del af dem skal ligge.

Der bliver bygget ungdomsboliger i stort omfang i København i disse år. I alt skal der bygges 6.000 ungdomsboliger i løbet af de næste ti år, heraf er finansieringen på plads til de 4.000, som bygges inden 2019.

Københavns Kommune kan nu sætte præcise adresser på 2.600 af de 4.000 ungdomsboliger. Placeringen af de 1.900 private og 700 almene ungdomsboliger kan ses i faktaarket herunder. 

- De mange studerende er et aktiv for København, og vi skal sikre, at de får et ordentligt sted at bo, der også er til at betale. Vi har investeret massivt i almene ungdomsboliger, vi har lempet kravene til ungdomsboligbyggeri og i år har vi halveret byggesagsgebyrerne for at sætte gang i boligbyggeriet, siger Københavns overborgmester, Frank Jensen. 

Det store byggeniveau betyder, at antallet af ungdomsboliger I forhold til til antallet af unge forøges. Det sker på trods af, at antallet af unge under 30 år stiger med 20 procent I same periode.