Arkivnyhed - kan være forældet

Havnebusser fejrer 15 års jubilæum med guidet tur med overborgmester Frank Jensen

15.12.2015
Havnebusserne er mere populære end nogensinde. Jubilæet fejres med en guidet tur med overborgmester Frank Jensen i dag d. 15.12 kl. 15.

I 2015 har mere end 625.000 indløst billet i de københavnske havnebusser, og det er ca. 20 pct. flere passagerer end i 2014.

”Jeg er glad for, at vi i år kan fejre en flot passagerrekord i havnebusserne og se vores vision om at skabe en levende havn for alle folde sig så flot ud. Havnebusserne bidrager til livet i havnen, fordi de sikrer tilgængelighed på tværs af byen til fx Københavns mange attraktioner”, siger overborgmester Frank Jensen (A).

Passagerrekorden stammer fra en ekstraordinær travl sommer i havnebusserne. Særligt i august 2015 toppede antallet af passagerer, hvor havnebusserne – for første gang – havde 100.000 passagerer på en enkelt måned.

”For Movia er det positivt, at københavnerne og turisterne oplever, at havnebusserne i samspil med de mange buslinjer på land er med at binde byen sammen”, siger administrerende direktør i Movia, Dorthe Nøhr Pedersen.

Guidet tur med overborgmesteren

I anledning af havnebussernes 15 års jubilæum og passagerrekord inviteres københavnere med på en guidet rundtur i havnen. Her vil overborgmester Frank Jensen (A) fortælle om havnens udvikling fra beskidt industrihavn til et populært rekreativt område for københavnerne og byens gæster, og havnebussernes betydning for livet i havnen.

Arrangementet foregår tirsdag den 15. december, hvor overborgmesteren står på havnebussen på Islands Brygge kl. 15.00, og efter knap en halv times sejltur står han af på Nordre Toldbod kl. ca. 15.30.

Pressen er velkommen til at deltage på turen.

For mere information

Susan Norsker, pressekonsulent for overborgmester Frank Jensen, tlf.nr. 2134 7504.