Arkivnyhed - kan være forældet

Havnebadet på Islands Brygge sætter ny rekord

18.08.2014
Strålende vejr og øget popularitet betød, at Havnebadet Islands Brygge i juli satte ny rekord med 90.000 besøgende. Det får kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) til at ønske udvidede bademuligheder.

De tre havnebade i København – Islands Brygge, Fisketorvet og Sluseholmen – nyder en stigende popularitet for hvert år der går, men især Islands Brygge er et yndet sted blandt københavnerne. Havnebadet Islands Brygge satte i juli ny rekord i antallet af besøgende med hele 90.000 badegæster – det samme antal besøgende som en middelstor københavnsk svømmehal har på et år.

Det er ikke blot de høje temperaturer, som juli måned har budt på, der har udløst dette rekordtal, men også den stigende popularitet, som havnebadene generelt nyder sæson efter sæson.

Populariteten gør kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) glad, og han mener, at sommerens gode resultater kan bruges som en anledning til at undersøge mulighederne for at udvide de eksisterende bademuligheder i Københavns havn.

”Besøgstallene for Havnebadet Islands Brygge fra juli taler et klart sprog. Københavnerne er vilde med at hoppe i havnen,” siger Carl Christian Ebbesen (DF) og fortsætter: ”Jeg ser derfor meget gerne, at vi imødekommer den stigende popularitet ved at udvide  bademulighederne for københavnerne .”  

En udvidelse af de nuværende badefaciliteter i havneområderne vil ikke alene give mere plads til de badeglade københavnere, men vil også, ifølge kultur- og fritidsborgmesteren, være med til at afhjælpe problemet med folk, som på ulovlig vis hopper i havnen uden for de etablerede havnebade.

Udover de høje temperaturer i juli blev det høje besøgstal hjulpet på vej af en sæson, hvor Københavns Kommunes Team Bade valgte at udvide åbningstiderne på Havnebadet Islands Brygge.

Derudover har det også været en måned fri for røde flag, som indikerer, at badning frarådes på grund af dårlig badevandskvalitet. Set i det perspektiv har der dermed været lige så mange besøgende på Islands Brygge i juli alene, som der var på alle tre havnebade tilsammen sidste sommer i perioden juni-august.

Spørgsmål kan rettes til:

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen:

Pressechef Julie Stemann Monberg, tlf.: 24 98 22 60