Arkivnyhed - kan være forældet

Havnebadene åbner den 1. juni

30.05.2018
Forårets pæne vejr har varmet op til havnebadenes sommersæson, der skydes i gang på fredag den 1. juni.

Fredag den 1. juni åbner byens havnebade for sommersæsonen 2018, der strækker sig til 30. september. Og det er noget, kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld (Å) ser frem til:

”Vejrmæssigt har vi vist allerede taget forskud på sommeren, men med havnebadenes åbning er det sikkert og vist. Vi er så privilegerede, at vi kan bade direkte i havnen. Jeg satser på dejligt sommervejr hele sæsonen.”

Står det til Niko Grünfeld, skal vi satse endnu mere på netop det blå byrum i fremtiden:

”Både havnebade og badezoner er populære faciliteter, der indbyder til aktivt brug af vores blå byrum. Det skal vi have meget mere af. Havnebade, badezoner og øvrige havnefaciliteter som fx Oasetrappen på Islands Brygge fungerer som samlingspunkter for københavnere og byens gæster – havnen er skøn hele året,” siger kultur- og fritidsborgmesteren, der hæfter sig ved, at det internationale medie CNN netop har kåret København som verdens bedste badeby.

Selvom havnebadene først åbner den 1. juni, har badelystne københavnere heldigvis ikke skulle undvære en svalende dukkert i maj måneds usædvanligt sommerlige vejr. Byens fire badezoner er nemlig allerede åbne.

Fakta

  • Byens tre havnebade – Islands Brygge, Fisketorvet og Sluseholmen – er åbne 1. juni til 30. september 2018. Havnebadene er åbne døgnet rundt, livredderbemanding findes i tidsrummet 11:00-19:00. 
  • Badezonerne er som udgangspunkt døgnåbne hele året rundt og har ikke livredderbemanding.
  • svoemkbh.kk.dk findes alt om Københavns svømmefaciliteter inkl. friluftsbade og strande samt information om livredderbemanding.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.