Arkivnyhed - kan være forældet

Handleplan skal skabe tryghed efter terror i København

16.02.2015
  • ""
SSP (Skole- Socialforvaltning og Politisamarbejdet) i København har efter weekendens voldsomme terrorhandlinger sat gang i en handlingsplan.

Handleplanen skal mindske utrygheden hos børn, unge og deres forældre.

Formålet med handleplanen er også, at skabe dialog med unge over 18 år, personalet på skoler og institutioner og løbende være opdateret på situationen.

F.eks. kan skoler få besøg af Københavns Politi, skolepsykologer kan kontaktes for ekstra rådgivning, klubpersonale stiller sig til rådighed for snakke med de unge. En række opsøgende unge-indsatser holder møder for børn, unge og deres forældre.  

”Det er vores samlede vurdering, at der er behov for en tryghedsskabende indsats over for børn og unge generelt. Det gælder også for de implicerede familiemedlemmer og venner til gerningsmanden på grund af de voldsomme begivenheder og på grund af de fortsatte politiaktioner”, siger Michael Melbye, SSPs sekretariatschef. 

SSPs handleplan er lavet med deltagelse af repræsentanter fra Københavns Politi, Børne- og Ungdomsforvaltningen, Socialforvaltningen, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen (VINK), Sjakket Ydre Nørrebro og PET. 

Kontakt SSP København for mere information på 3366 1580 eller ssp@sof.kk.dk