Arkivnyhed - kan være forældet

H17 bliver døgnåbent fixerum

13.02.2017
Til sommer overtager Halmtorvet 17 funktionen som døgnåbent stofindtagelsesrum. Det har Socialudvalget besluttet.

Siden 2015 har stofmisbrugere døgnet rundt kunne indtage deres stoffer under ordnede forhold i Skyen ved Mændenes Hjem på Vesterbro. Men fra juli 2017 skifter denne døgnåbentfunktion til det relativt nye stofindtagelsesrum Halmtorvet 17. Det har et flertal i Socialudvalget besluttet.

Naboer hørt i processen 

Flere forskellige partere er blevet hørt for at nuancere og kvalificere beslutningen om, hvorvidt Skyen eller H17 skulle holde døgnåbent. Følgegruppen for Halmtorvet 17, Udsatterådet, Vesterbro Lokaludvalg, Københavns Politi og nabomøderne er alle blevet hørt i processen.

Partnere var generelt enige om, at der bør være døgnåbent begge steder. Men dette er ikke muligt inden for de økonomiske rammer for Socialforvaltningen.Partnerne var dog uenige om, hvor det ville give mest mening at placere døgnåbningen henne.

De vigtigste argumenter for at holde H17 døgnåbent er, at der er: 
1) færre gener for naboer. H17 ligger med større fysisk afstand til de nærmeste beboende naboer end Skyen.
2) mere plads og kapacitet. H17 er større end Skyen, hvilket mindsker konflikter og generelt giver en bedre oplevelse for de besøgende. Desuden er der større kapacitet i H17 med otte injektionspladser og otte rygekabiner mod Skyens otte injektionspladser og seks rygepladser.   

Evaluering

Socialforvaltningen vil evaluere placeringen af døgnåbent funktionen. Og da beslutningen om at H17 skal holde døgnåbent først træder i kraft 1. juli 2017, vil Socialudvalget få forelagt en evaluering til oktober 2018, da forvaltningen ønsker at have et erfaringsgrundlag på minimum et helt år.

Læs mere om døgnåbent stofindtagelsesrum

 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.