Arkivnyhed - kan være forældet

Hørgården nærgenbrugsstation genåbner

05.02.2016
Hørgården nærgenbrugsstation er igen klar til brug og genbrug. Alle er velkomne til at deltage til åbningsarrangementet

 
I sommeren 2012 nedbrændte det meste af nærgenbrugsstationen i Hørgården. Det eneste, der stod tilbage, var mandskabsfaciliteterne, men nu er nærgenbrugsstationen blevet genopbygget og udvidet med nye faciliteter. 
 
Lokalområdets borgere har via en borgerinddragelsesproces aktivt været med til at definere, hvordan nærgenbrugsstationen skulle genopbygges, så der i dag skabes mere liv på området, øget ejerskab og bedre udfoldelsesmuligheder.
Det er bl.a. gjort ved at åbne pladsen op i forhold til omgivelserne og ved at kombinere nærgenbrugsstationen med et byrum, hvor der er mulighed for forskellige aktiviteter.
 
Åbningsarrangementet finder sted fredag d. 12. februar kl. 15-17 på Hørgårdens Nærgenbrugsstation, Brydes Alle 60A, 2300 København S
 
I løbet af eftermiddagen kan man deltage i fodboldturneringen foran garagen og vinde biografbilletter i Børneskraldeolympiaden. Alle kan medbringe ting og sager til byttecenteret, bytte og vinde præmier, og man kan høre mere om nærgenbrugsstationens byhave og give input til, hvordan den kan bygges. Der bliver også lidt at spise og drikke undervejs.
 
Kl. 15.30 vil teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) og næstformand Iris Gausbo fra beboerforeningen i 3B give nærgenbrugsstationen et par ord med ind i fremtiden.
  
”Ideen med en nærgenbrugsstation er, at det skal være nemt som københavner at aflevere ting til genanvendelse i nærheden af ens hjem. Af hensyn til klimaet og miljøet skal vi se affald som en ressource, der enten kan bruges direkte af andre eller genanvendes til nye produkter. For der er masser af ting, der i virkeligheden er for gode til at blive smidt ud. På nærgenbrugsstationen kan du nemt komme af med dem, og så kan andre få glæde af dem,” siger Morten Kabell. 
 
På Hørgårdens nærgenbrugsstation er der opsat byttehylder, hvor man kan aflevere og hente ting ganske gratis. Du kan også komme af med 14 forskellige typer affald, der enten kan genbruges, genanvendes, eller som er farlige for miljøet. F.eks. kan du komme af med din gamle mobiltelefon, el-sparepærer, malingrester, den slidte sofa, pvc og meget mere. 
 
I åbningstiden er nærgenbrugsstationen bemandet med personale, der kan hjælpe og vejlede med spørgsmål vedrørende affald og genanvendelse. Åbningstider: Onsdag og fredag kl. 12.00 -18.00, søndag kl. 10.00 - 16.00