Arkivnyhed - kan være forældet

Højtstående fransk besøg på rådhuset

22.10.2013
På mandag den 21. oktober modtager overborgmester Frank Jensen den franske premierminister Jean-Marc Ayrault på Københavns Rådhus.

Premierministeren og overborgmesteren forbinder et politisk venskab, som er opstået i forbindelse med samarbejdet om bæredygtig byudvikling i EUROCITIES-netværket.

Her har overborgmester Frank Jensen og Jean-Marc Ayrault, i sin egenskab som borgmester i Nantes indtil sit valg til fransk premierminister i 2012, været medlemmer af bestyrelsen. Frank Jensen er stadig medlem af EUROCITIES-netværkets bestyrelse. København er udnævnt til Europæisk Miljøhovedstad i 2014 og efterfølger dermed Nantes, der har titlen i år.

De to politikere vil mandag drøfte strategier for bæredygtig byudvikling i Frankrig og i Danmark. Der er aftalt en samtale under fire øjne og et efterfølgende round-table-møde, hvor der blandt andet vil være drøftelser om at kombinere bæredygtighed med økonomisk vækst. Også de europæiske byers nøglerolle i udviklingen af en grøn økonomi, Øresundssamarbejdet og det danske og franske kommunalvalg er på agendaen.

Mødet er et eksempel på konkret samarbejde om bæredygtig byudvikling.  Premierministeren vil mandag morgen inden mødet på Rådhuset aflægge et besøg på Spildevandscenteret Avedøre for at orientere sig om dansk bæredygtig spildevandshåndtering.

Premierministeren ledsages bl.a. af den tidligere miljø- og nuværende eksportminister Nicole Bricq, samt EU-minister Thierry Repentin. Den franske delegation gæster Danmark i anledning af 3GF/Global Green Growth Forum, der finder sted den 21. og 22. oktober 2013 i København.

Henvendelse til Svend Fechner, kommunikationsmedarbejder, Økonomiforvaltningen, Københavns Kommune; tlf.: 51 37 23 65; mail: bx6w@okf.kk.dk