Arkivnyhed - kan være forældet

Grønt flag på Amager Strand

28.08.2015
Nye vandprøver fra Amager Strand viser, at vandkvaliteten nu er i orden, og at borgerne igen kan boltre sig i bølgerne ved Amager Strand.

Teknik- og Miljøforvaltningen har torsdag eftermiddag modtaget resultaterne af de nyeste vandprøver, som blev taget tirsdag 25. august, efter at der var konstateret forhøjet bakterieindhold i badevandet ved Amager Strand.

Analysen viser, at vandkvaliteten er som den skal være på alle badesteder i Københavns Kommune, og at den forhøjede forekomst af enterokokker, som blev fundet i sidste prøve, er væk.

Den forhøjede bakterieforekomst ved Amager Strandpark blev konstateret mandag morgen, da Teknik- og Miljøforvaltningen modtog resultatet af en vandprøve taget d. 20. august 2015. Prøveresultatet fik forvaltningen til at hejse det røde flag både ved Amager Strand og for en sikkerheds skyld også ved Svanemøllen Strand, der også vender ud mod Øresund.

Det grønne flag vendte tilbage på Svanemølle Strand onsdag eftermiddag, og nu bliver det grønne flag altså også hejst ved Amager Strand.

Man kan til enhver tid se den aktuelle badevandskvalitet på kk.dk/badevand eller badevand.dk og på de elektroniske skærme, der er sat op ved Svanemøllen og Amager Strand og ved havnebadene på Islands Brygge, Fisketorvet og Sluseholmen. Desuden kan man downloade kommunens badevands-app ”Badevandsudsigten”.

I sommerbadesæsonen hejser de kommunale livreddere de fysiske flag ved strandene, når de er på vagt i tidsrummet fra kl. 10-18. Sommerbadesæsonen slutter dog med udgangen af august og starter igen 23. juni 2016. Derfor er det forvaltningens anbefaling, at badegæster fra d. 1. september og frem holder sig orienteret om badevandskvaliteten via de elektroniske informationskanaler.