Arkivnyhed - kan være forældet

Fuglen er fri i København

15.01.2014
Københavnske ildsjæle og meningsdannere overtager Københavns Kommunes Twitterkonto og tweeter om deres drømme, projekter og idéer for byen.

Ordet er frit, når Københavns Kommune udlåner sin Twitterkonto til kendte og ukendte ildsjæle. Formålet er at høre om deres idéer og drømme for København, og hvilke projekter de arbejder med i byen.

På 140 karakterer pr. tweet giver en række kendte, ukendte, unge som ældre københavnere deres bud på fremtidens København, når de i en uge ad gangen overtager Twitterkontoen. Emnerne handler om lige præcis det, der lægger dem på sinde – det kan være alt fra kultur, trafik eller legepladser.

Københavns Kommunes Twitterkonto blev søsat inden kommunalvalget i november, hvor den formidlede kommunens demokratiaktiviteter op til valget og valgresultater på dagen. Og nu er det tid til en ’Twitter-takeover’.

”Et nyt politisk hold skal nu sætte kursen for København. Derfor opfordrer vi københavnerne til at dele deres drømme og visioner for byen. Jeg glæder mig til den debat og inspiration, det kan skabe både blandt københavnerne og på Rådhuset”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Den første ’tweep’ bliver Nadja Pass. Hun er medstifter af Borgerlyst og arbejder med bl.a. idéværksteder, samtalesaloner og borgerinddragelse. Jesper Højberg Christensen, stifter af og nu bestyrelsesformand for Advice A/S, er på efterfølgende.

Efter 100 dages Twitter-takeover samles der op på forslag, visioner og idéer.

Alle kan blande sig i debatten på Twitter-kontoen @koebenhavner.

Kontakt:

Frederikke Møller Kristiansen, kommunikationskonsulent, på tlf. 24 96 83 01 eller mail: CA63@okf.kk.dk.

Tine Pind Jørum, pressemedarbejder for overborgmester Frank Jensen, på tlf. 27 11 68 96.